15.1 C
București
luni, 21 septembrie

Nu avem Buget. Klaus Iohannis retrimite bugetul in Parlament: ,,Cel mai slab guvern din istoria post-decembristă”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va retrimite proiectul de buget pe 2019 în Parlament pentru a fi corectat. Această decizie vine după ce Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui privind bugetul, dar a declarat legea plafoanelor bugetare drept neconstituţională.

“Decizia de azi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată că PSD legiferează nu doar imoral și prost, ci și neconstituțional. CCR a hotărât că una din legile pe care le-am contestat a fost adoptată de majoritatea PSD cu încălcarea tuturor normelor”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului s-a lansat într-un atac extrem de dur la adresa PSD privind felul în care guvernează şi marile probleme pe care le-a avut în întocmirea bugetului pe 2019.

“Cel mai slab guvern din istoria post-decembristă, un guvern PSD-ist al imposturii și incompetenței, a croit un buget pe măsura sa. Pe un scenariu fantezist, fără garanții privind punerea în aplicare, confirmat de instituțiile internaționale. Bugetul pune în discuție respectarea tratatelor internaționale, dar și a legislației în domeniu”, a arătat Klaus Iohannis.

Preşedintele a susţinut că măsuri precum OUG 114 adoptată de Guvern la finalul anului sau proiectul de lege privind aducerea în ţară a aurului României din afara graniţelor arată disperarea PSD de a face rost de bani pentru că ştie că bugetul are mari probleme.

“Guvernul e disperat să facă rost de bani și inventează măsuri. Apar peste noapte inițiative precum ordonanţa lăcomiei sau intenția de a pune mâna pe rezerva de aur arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat și de aceea se caută noi soluții extreme pentru a face rost de bani. Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate, răspunsul e simplu: cetățenii și mediul privat. Prețuri în creștere, taxe suplimentare!”, a declarat Klaus Iohannis.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Toata guvernarea este o apa si-un pamant, in frunte cu Iohannis. Din 1989 incoace a fost din ce in ce mai rau dar prezentul bate trecutul. Ordonante date de incompetenti, fara sa se gandeasca la impactul asupra economiei Romaniei si la buzunarele cetatenilor romani. Ne-ar trebui oameni cum au fost Vlad Tepes, Mihai Eminescu, adevarati patrioti si cu atitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW