joi, 28 mai, 2020
20.9 C
București

Kremlinul SFIDEAZĂ NATO: Armata rusă a adus în Marea Neagră un DISTRUGĂTOR echipat cu rachete

Moscova continuă seria ameninţărilor militare la adresa NATO, chiar la graniţa României.
Distrugătorul “Severomorsk” (Udaloy, în codificarea Alianţei Nord-Atlantice), echipat cu rachete, din cadrul Flotei ruse a Nordului, se află de două zile în Marea Neagră, anunţă Agerpres citând presa ucraineană.

Expertul ucrainean Andrei Klimenko a arătat că este pentru prima oară de la anexarea Crimeii în 2014 când în apele Mării Negre intră o navă de război care face parte din forţa principală navală de atac a marinei ruse.

Distrugătorul Severomorsk ar fi intrat miercuri în Marea Neagră, la nici două zile după ce s-a anunţat intrarea în aceleaşi ape a navei de desant americane USS Fort McHenry, pe 7 ianuarie.

Iniţial, Ministerul Apărării rus anunţase luni că a mobilizat vasul de patrulare ‘Pâtlivâi’ din cadrul Flotei ruse cu baza la Sevastopol să supravegheze acţiunile navei Fort McHenry în Marea Neagră.

Aceste acţiuni vin pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina după incidentul naval de la sfârşitul lunii noiembrie, din apropeiere de strâmtoarea Kerci, când trei nave militare ucrainene au fost sechestrate de ruşi cu forţa, iar echipajele lor capturate.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...