La Economie continuă discuţiile pe măsura “Zero taxe pe salariul minim”

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, antreprenoriatului și turismului, a avut o întrevedere cu Sorin Minea, președintele Romalimenta și Aurel Popescu, președintele Rompan. Discuțiile s-au axat pe efectele pandemiei în industria alimentară, reforma programului de promovare a exporturilor, măsuri concrete de debirocratizare și măsura Zero taxe pe salariul minim.

Reprezentanții Romalimenta și Rompan au precizat că industria alimentară a avut de suferit în perioada pandemiei, fiind afectată atât de închiderea HORECA, cât și de măsuri precum interzicerea exporturilor extracomunitare pe durata stării de urgență. Președintele Romalimenta, Sorin Minea, a spus că industria alimentară se află în topurile europene și are o capacitate foarte mare de producție. Președintele Rompan, Aurel Popescu, a menționat că industria alimentară este cel mai mare angajator de pe piață, însă povara fiscală apasă prea greu asupra veniturilor angajaților din industrie.

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a subliniat că sistemul de promovare a exporturilor va fi reformat, astfel încât să nu mai existe niciun fel de discriminare subiectivă, nici firme intermediare. Fiecare antreprenor va decide pentru sine dacă şi unde să meargă pentru a-şi promova produsele, iar parte din cheltuielile pe care o firmă le angajează pentru a participa la târguri şi misiuni economice internaţionale vor avea o deductibilitate extinsă.

În ceea ce privește penuria forței de muncă, ministrul Claudiu Năsui a spus că răspunsul este măsura Zero Taxe pe Salariul Minim: ”Impozitarea salariului minim este foarte mare în România, față de restul statelor europene. Zero taxe pe salariul minim face parte din programul de guvernare, este o politică fiscală cu efecte sociale extraordinare, care ar reduce sărăcia, ar încuraja munca, ar activa forţa de muncă și ar ţine oamenii în România”, a declarat Claudiu Năsui.

În finalul întrevederii, reprezentanții Romalimenta și Rompan au salutat inițiativa ministrului economiei de reformare a sistemului de promovare a exporturilor și au precizat că susțin măsura Zero taxe pe salariul minim. Mai mult, aceștia și-au exprimat dorința de a include industria alimentară în programul-pilot, întrucât analizele preliminare indică un impact pozitiv.

- PROMO - img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW