La Institutul Pasteur, în testare un medicament anti-Covid-19

Institutul Pasteur recrutează în prezent mai multe sute de voluntari pentru a doua fază a testării clinice a unui tratament contra coronavirus. Obiectivul este măsurarea eficacității unei molecule deja cunoscute, «Clofoctol». Un test ce se anunță a nu fi atât de simplu în această fază de recrutare. Este o moleculă care ar putea schimba maniera în care pacienții loviți de Covid-19 sunt luați în îngrijire. Pentru măsurarea eficacității Clofoctol, utilizat deja la unele medicamente împotriva rinofaringitei, Institutul Pasteur din Lille recrutează în prezent mai multe sute de voluntari, după ce a avut avizul favorabil al Agenției naționale a medicamentului.

Să ai peste 50 de ani, să nu fii vaccinat…

Profilul candidaților la testare este foarte precis; să aibă peste 50 de ani, să prezinte prime simptome ale infectării cu Covid-19, fără să fi fost vaccinat. Este vorba, deci, de candidați rari. În plus, găsirea unor nevaccinaţi este la fel de dificilă întrucât procentajul vaccinaţilor în Franța a crescut considerabil, constată prof. Xavier Nassif, directorul general al Institutului Pasteur din Lille. Există totuși încredere că printre cele 10-15% persoane încă nevaccinate vor fi recrutați pacienții necesari pentru a se stabili dacă noul medicament are sau nu efect. Potrivit echipei angajate în această importantă operațiune de testare, sunt așteptați până la 700 voluntari. Ei vor face obiectul unei stricte supravegheri medicale, spune prof. Nassif: va trebui să ia zilnic două supozitoare, dimineața și seara, vreme de cinci zile și vor fi supravegheați timp de două-trei săptămâni.

Atenție! În caz de succes, tratamentul nu va fi disponibil înainte de mai multe luni. S-a precizat de asemenea că chiar dacă vaccinarea se generalizează în Franța, noul medicament va fi un complement util în lupta contra maladiei.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Se stiu demult medicamentele anticovid 19 ca ivermectina, hidroxiclorchina, azitromicina atc, nu trebuie sa se chinuie pasteur cu tema asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW