9.7 C
București
vineri, 4 decembrie

“Lacul Lebedelor”, cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor, pe scena Operei Naţionale

“Lacul Lebedelor”, cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor, în aprilie pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Opera Naţională Bucureşti prezintă miercuri, 3 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet “Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

Legenda despre prinţese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, rămâne şi în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterităţii.

Coregraful Gheorghe Iancu, despre spectacolul de pe scena Operei Naţionale Bucureşti: “Am crescut şi am visat cu Lacul lebedelor. Nu ştiu ce mă fascina… poate măiestria coregrafului Oleg Danovski, dansatorii sau toate împreună.

Cred că tradiţia atrage foarte tare publicul fiindcă ce am ales să menţin din versiunea clasică este capodoperă, deci nemuritoare. Am considerat că este foarte bine să plasez spectacolul în epoca în care a trăit Ceaikovski. Este o epocă foarte elegantă, după părerea mea. Am fost foarte interesat de istoria ultimului ţar rus şi am găsit că este o legătură foarte bună din punct de vedere muzical. Putem să-i spunem balet neoclasic, dar are şi zone moderne. Niciodată nu am dorit să pun o ştampilă stilistică. Pentru mine stilul trebuie să fie subjugat ideii. Ideea primează. Stilul se definitivează din mers. Erotismul este ceva ce îmi aparţine. Este greu să vorbeşti despre sine, dar întotdeauna senzualitatea şi erotismul au făcut parte din expresia mea artistică, ca om şi ca dansator, şi au un mare impact în viaţa mea, în tot ce am făcut, însă cu precădere în teatru.”

Următoarea reprezentaţie va avea loc joi, 30 mai, începând cu ora 18:30. Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau online, la http://tickets.operanb.ro.


- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW