Laura Codruţa Kövesi, învinuită într-un al doilea dosar

După aproape 5 ore de audieri la Secţia de investigare a magistraţilor, fostul procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participaţiei improprii, şi apartenenţa la un grup infracţional organizat, într-un dosar în care sunt cercetaţi foştii procurori de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, informează stirileprotv.

„În primul dosar, despre care ştiţi deja, am fost împiedicată să dau declaraţii. (…) Am întrebat dacă pot să plec şi să aştept citaţia, mi-a zis că nu, au intrat, cred, 9 sau 10 avocaţi în birou, şi mi-a spus (procurorul – n.r.) că sunt învinuită în alt dosar. Moment în care am spus că nu am fost citată legal decât într-un singur dosar, nu am avut posibilitatea să îmi angajez un avocat. (…) Nu ştiu care este urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi, a spus că nu îl interesează, că ea poate să mă citeze când doreşte. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut o trimitere în judecată”, a declarat fosta şefă a DNA, citată de Agerpres.

De asemenea, Kövesi a anunţat că va contesta toate actele procedurale care nu au respectat legea după ce acestea îi vor fi puse la dispoziţie.

„Repet, acest proces verbal care mi-a fost dat nu este semnat de către procuror…”, a mai spus Laura Codruţa Kövesi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW