2 C
București
marți, 26 ianuarie

Le Drian împărtășește aprecierea lui Joe Biden privind “iresponsabilitatea” de care continuă să dea dovadă Donald Trump

“Suntem de aceeași părere cu Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite, când spune că refuzul lui Donald Trump de a-și recunoaște înfrângerea în alegeri reprezintă o incredibilă iresponsabilitate”, a afirmat duminică șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, într-o declarație pentru presă.
“Nu m-am exprimat niciodată astfel, a spus Le Drian, dar am ajuns la un punct: Constat că declarația lui Joe Biden corespunde realității”. Donald Trump refuză însă să-și recunoască înfrângerea, frânând astfel procesul de tranziție și alimentând un climat de îndoială și suspiciune la baza alegătorilor în privința integrității procesului electoral din Statele Unite.
Reuters reamintește că, interogat de presă la sediul său din Wilmington în legătură cu actuala situație din Statele Unite, Joe Biden a afirmat că “americanii sunt martorii unei incredibile iresponsabilităţi, ai unor mesaje prejudiciabile trimise restului lumii în privința modului de funcționare a unei democrații”. Este un moment dificil, având în vedere că, la 14 decembrie , Colegiul electoral va trebui să stabilească viitorul ocupant al Casei Albe.

Din agenda lui Le Drian în cooperarea cu administrația Biden

Întrebat care sunt subiectele asupra cărora va avea de acționat “destul de rapid” împreună cu administrația Biden, Le Drian a menționat dosarul schimbărilor climatice, cel al actualei crize sanitare și chestiunea iraniană. De ce? Pentru că Donald Trump, în ciuda faptului că Statele Unite sunt printre principalii furnizori de gaz cu efect de seră de pe planetă, împreună cu China, a decis la 4 noiembrie ieșirea oficială din Acordul climatic de la Paris realizat în 2015, cu prilejul reuniunii COP-21. Joe Biden a promis în campania electorală măsuri radicale – până în 2050 – în privința reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și, mai ales, reintegrarea Statelor Unite în acordul amintit.

Foto: By Pymouss, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19363642

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW