Liderii PSD și USR vor demisiona pentru a nu beneficia de pensii speciale

Mai mulți parlamentari români și-au anunțat demisiile pe conturile personale de Facebook. Liderii PSD și USR au promis că vor demisiona din Senat și Camera Deputaților, pentru a nu beneficia de pensii speciale.

Tonul demisiilor populiste, în prag de alegeri parlamentare, a fost dat de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Aceștia au anunţat luni seara că vor demisiona din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Ciolacu a transmis pe Facebook că singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei este „cât contribui, atât primeşti”.

Și deputaţii şi senatorii USR îşi vor depune demisia din Parlament, marţi, pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială, a anunţat – tot pe Facebook – liderul USR Dan Barna.

„Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. Să reprezinţi voinţa populară este o onoare, nu o corvoadă. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmăreşte eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat”, a scris Barna, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el a promis că USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale o „condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie de guvernare”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW