Linia ferată Gara de Nord – Otopeni va fi finalizată până în mai, 2020

Contractul pentru finanțarea modernizarii, proiectării și execuției liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost semnat marți, în prezența ministrului transporturilor – constructorul având ca termen pentru finalizarea proiectului, data de 30 mai, 2020.

Durata proiectării și execuției proiectului va fi de 17 luni, iar finanțarea va fi asigurată din fondurile de investiţii de la bugetul de stat. Cu toate acestea, Ministrul Răzvan Cuc, a solicitat scurtarea perioadei de proiectare, în vederea unei finalizări cât mai rapide a proiectului, „astfel încât să se consume toţi banii şi într-un termen cât mai scurt”, a precizat ministrul.

„Menţionăm faptul că lucrările pentru dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti sunt incluse în proiectul ‘Modernizarea liniei Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti’, în cadrul căruia CFR SA a lansat în data de 12.02.2019 şi licitaţia publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie Faza I – Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti”, se arăta într-un comunicat al CFR SA, potrivit economica.net.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW