Ludovic Orban, vizită la DNA

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, s-a prezentat vineri dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde ar fi stat aproximativ 15 minute, informează Antena3.

Deşi motivul vizitei sale la DNA încă nu este cunoscut, amintim că, în luna septembrie a anului trecut, acesta a fost audiat în calitate de martor de către procurorii anticorupţie în urma unei sesizări făcute de  fostul prim-vicepreşedinte PNL Sector 2, Viorel Cataramă.

Cataramă a depus anul trecut o plângere penală împotriva lui Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu pentru „ilegalităţile comise în şedinţa Biroului Executiv din data de 9 iulie, când, încălcând 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum şi prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Capitalei”, informează Mediafax.

Viorel Catarama: ,, Partidele politice sunt structuri mafiote bine organizate”

,,În 2014 am declarat că partidele politice sunt structuri mafiote bine organizate! Între timp, ca urmare a intervenţiei unor instituţii ale statului, situaţia s-a schimbat oarecum, dar partidele nu s-au transformat radical. Eu nu sunt un politician antisistem, sunt conştient că democraţia nu poate exista fără partide politice puternice, iar soluţia corectă este reformarea din temelii a partidelor existente şi nu dispariţia acestora, pentru a fi înlocuite cu altele noi, poate mai nocive, după cum arată unele experienţe recente. Reformarea partidelor înseamnă promovarea în funcţii publice numai a persoanelor dispuse să lucreze în favoarea cetăţenilor, dispuse la multă muncă şi sacrificii, iar onoarea de a-ţi servi patria trebuie să fie recompensa supremă, nu avantajele materiale! Or, asemenea persoane trebuie să fie competente, morale şi oneste, credibile pentru mesajul liberal promovat în spaţiul public şi nicidecum ahtiate după funcţii, dispuse la orice compromis pentru câştiguri de multe ori ilegale! În partidul meu astăzi competenţa este strivită, persoanele care nu aderă necondiţionat la sistem sunt, sau se încearcă să fie, eliminate! Eu mă găsesc într-o astfel de situaţie: pentru a fi împiedicat să ajung în funcţii de conducere în partid sau în administraţia publică s-au încălcat Constituţia, legile ţării şi Statutul, s-au comis infracţiuni; a fost fraudat votul şi s-a falsificat rezultatul unor alegeri, s-a folosit influenţa pentru obţinerea de foloase necuvenite”, a declarat Cataramă, pentru sursa citata.

UPDATE:  Dosarul a fost clasat 

„Este vorba despre o plângere ridicolă făcută de un fost coleg de partid. Anchetatorii au cercetat și au decis că fapta nu există. Am fost chemat să mi se înmâneze rezoluția de clasare”, a declarat presedintele liberalilor.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW