13.5 C
București
luni, 19 octombrie

MADR demareaza lucrările de reabilitare a infrastructurii de irigaţii

Ministrul Petre Daea s-a deplasat, miercuri, pentru a constata stadiul lucrărilor de reabilitare la SRPA BUCSA, din cadrul amenajării hidroameliorative Terasa Ialomiţa – Călmăţui, judeţul Ialomiţa. Aceasta are o suprafaţă amenajată de 78.796 ha, din care, se supune reabilitării o suprafaţă de 23.626 ha, situată între comunele Gura Ialomiţei, M. Kogălniceanu, Ogradă, Bucu, Valea Ciorii şi oraşul Ţăndărei, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Agriculturii.

În zonă sunt constituite 4 OUAI-uri care administrează 18.244 ha, cel din comuna Ograda (8214 ha) accesând măsura 125 din PNDR. Amenajarea a fost pusă în funcţiune în anul 1979, sursa de apă pentru această amenajare fiind fluviul Dunărea prin staţia SPA I.M. Gheorghiu, SRP Spiru Haret, SRP Lacu Rezi prin Canal D3 şi D5. 

SRPA VI Bucsa are un debit instalat de 19,6 mc/ s, o înălţime de pompare de 18 m şi este dotată cu 8 agregate, din care 4 nu sunt funcţionale şi sunt supuse reabilitării. În cadrul lucrărilor de reabilitare ale staţiei se vor executa următoarele lucrări: înlocuirea a 4 agregate pompare; înlocuirea instalaţiei de forţă şi de comandă; înlocuirea instalaţiei de alimentare; reabilitarea sistemului de iluminat; înlocuirea a 4 conducte de refulare; înlocuirea instalaţiilor hidromecanice; reabilitarea clădirii staţiei; instalarea unui sistem de monitorizare a nivelui apei în bazinul de aspiraţie pentru pornirea automată a pompelor.

Potrivit MADR, lucrările prevăzute pentru reabilitarea canalelor CD1, CD2, CD2A, CD4B, CD4C şi CD7 vizează: refacerea secţiunii de scurgere, refacerea impermeabilizării canalului cu beton şi refacerea construcţiilor de pe canale (stăvilare, sifoane, podeţe).
Valoarea investiţiei este de 53.712.690 lei, iar timpul de execuţie este de 31 luni efectiv lucrate, indiferent de starea vremii. Indicatorii tehnico – economici au fost aprobaţi prin Ordinul MADR nr.41 / 19.02.2018.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW