luni, 25 mai, 2020
15.2 C
București

Magia cărții, la Târgul Gaudeamus Radio România din Oradea

Cea de-a șasea ediție orădeană a Caravanei Gaudeamus Radio România s-a încheiat duminică după-amiază, în prezența unui public încă foarte numeros.

Oferta atractivă de la standurile celor peste 60 de participanți, care a inclus cele mai recente apariții editoriale, jocuri educative și muzică, prețurile accesibile, vremea frumoasă și, nu în ultimul rând, notorietatea evenimentului, i-au adus pe orădeni în aceste zile în inima orașului, Piața Unirii, la o adevărată sărbătoare a cărții, potrivit unui comunicat al Târgului Gaudeamus.

Peste 19.000 de vizitatori, o anvergură-record a evenimentului – 550 mp, 50 de standuri – și atmosfera inconfundabilă au transformat Oradea, timp de cinci zile, într-o veritabilă cetate a cărții. Evenimentul a avut loc în perioada 8 – 12 mai și a fost organizat de Radio România, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, într-o formulă partenerială unică pentru Caravana Gaudeamus, proiect pe care Radio România îl derulează la nivel național din anul 2000.

Președintele de onoare al ediției a fost profesorul și poetul Lucian Scurtu.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Radio România, ediția Oradea 2019, decernate duminică, 12 mai, participanților și jurnaliștilor, au fost atribuite exclusiv prin votul publicului, astfel:

– Trofeele GAUDEAMUS, acordate editurilor, au revenit Grupului Editorial ART (locul 1), Editurii Humanitas (locul 2) și Editurii Niculescu (locul 3);

– Cea mai râvnită carte a ediției (și una dintre cele mai bine vândute), a fost, pentru al treilea an consecutiv, seria „Harry Potter” de J.K. Rowling, publicată de Editura Arthur – Grupul Editorial ART, semn că magia cărții se trăiește din plin la Oradea de către cei mai tineri dintre cititori;

– Trofeele Presei, pentru secțiunile publicații print, online și radio au revenit săptămânalului „Bihoreanul”, website-ului www.bihon.ro și postului de radio Vocea Evangheliei, cel mai frecvent menționate de către vizitatori drept surse de informații despre această ediție a târgului. Premiile pentru jurnaliști au fost acordate de către Editura Casa Radio și getmusic.ro.

Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, de către InfoTouch Systems și CEWE, a revenit domnișoarei Carmen Porumb.

Proiecte Radio România – Gaudeamus derulate cu prilejul acestei ediții:

– Volumele donate pentru proiectul ”Cărţile se întorc acasă” au revenit în acest an bibliotecii comunale din localitatea bihoreană Pocola.

– Cei patru „Invitaţi de nota 10” ai Târgului Gaudeamus Oradea 2019 – Alexandru Slavoia, Kurucz Csenge Dorottya, Istvan Zsuzsanna și Arva Norbert Akos, au fost premiați sâmbătă, 11 mai, de către Radio România și InfoTouch Systems.

– Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului, le-a adus participanților peste 20 de premii, constând în echipamente și accesorii multimedia oferite de Radio România și InfoTouch Systems, vouchere pentru produse Emex și vouchere pentru cadouri personalizate CEWE.

Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România va avea loc în Piața Victoriei din Timișoara, în perioada 22 – 26 mai.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

InspiraTIFF cu Mihnea Măruță, pe TIFF Unlimited. Primul invitat: Cristi Puiu

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de...

Independența Film vine la tine acasă cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de...

NASA anunță primul zbor cu astronauți americani la bord al unei rachete SpaceX

Doi astronauți americani vor decola la 27 mai, la bordul unei rachete SpaceX, acesta fiind primul zbor...

Benjamin Netanyahu, deferit justiției pentru corupție. Impact asupra guvernului de coaliție recent anunțat

Este pentru prima oară în Israel când un șef de guvern se află pe banca acuzaților. Abia...