Mirela Ionela Achim (www.b1tv.ro)
În privința măsurilor fiscale, nu există, pentru moment, decizii finale
Marcel Boloş (PNL), ministrul Finanțelor, a susținut că deficitul bugetar e o „ameninţare serioasă pentru viitorul” României, iar „pachetul de măsuri trebuie să ne aducă încă din 2023 o economie la buget de aproximativ 12 miliarde de lei”. Cât despre măsurile fiscale, acesta a afirmat că încă nu s-a luat o decizie definitivă: „Nu ne dorim să bulversăm mediul de afaceri sau populaţia”.
„După cum aţi văzut zilele acestea, Ministerul Finanţelor este în postura de integrator: face simulări asupra impactului pe care diferite propuneri fiscal-bugetare îl pot avea, pentru ca Guvernul României să ajungă la o consolidare echilibrată a bugetului de stat, raportată la cheltuieli şi venituri”, a scris Marcel Boloș, pe Facebook.
Acesta a amintit apoi de ședința pe care a avut-o miercuri cu premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, și experții din ministerul de Finanțe: „Concluzia a fost că deficitul bugetar reprezintă o ameninţare serioasă pentru viitorul nostru şi este momentul să acţionăm ferm şi să aducem echilibrul bugetar pe linia corectă. Tocmai de aceea pachetul de măsuri trebuie să ne aducă încă din 2023 o economie la buget de aproximativ 12 miliarde de lei”.
Ministrul a susținut apoi că suntem singura țară din UE „sub atentă observaţie” deoarece continuăm să consumăm mai mult decât producem și „suntem avertizaţi că riscăm să pierdem toţi banii europeni ce ne sunt alocaţi”.
„Primul pas, unul vital, trebuie să îl facă statul: să reducem din cheltuielile publice şi să utilizăm mai eficient banul public. Principiile luate în calcul sunt reducerea de cheltuieli prin mai multe tipuri de măsuri, inclusiv de reformă administrativă, precum şi atragerea echitabilă de venituri la buget, fără a afecta categoriile care aveau un grad de suportabilitate redus, sub posibilităţi”, a continuat ministrul PNL al Finanțelor.
Marcel Boloș a enumerat apoi o parte din deciziile pentru reducerea cheltuielilor statului și a subliniat că în privința măsurilor fiscale încă nu s-a luat o hotărâre definitivă.
„Ne concentrăm pe diminuarea numărului de secretari de stat şi altor funcţii de demnitate publică, a numărului de posturi vacante în sectorul public, pe reducerea numărului şefilor din instituţii, precum şi pe stabilirea unui plafon pentru acordarea voucherelor de vacanţă şi a indemnizaţiei de hrană. Cât despre măsurile fiscale, fac încă o dată precizarea că nu există, pentru moment, nici simulări finale, nici decizii finale, convenite în Coaliţia de guvernare. Nu ne dorim să bulversăm mediul de afaceri sau populaţia, vom prezenta transparent şi integrat toate propunerile şi deciziile pe care Guvernul Ciolacu le va lua în această zonă”, a mai scris ministrul Marcel Boloș, pe Facebook.
Legalizarea și impozitarea prostituției ar aduce venituri importante la bugetul de stat, la fel ca în celelalte state occidentale dezvoltate ! Prostituția este un fenomen care nu poate fi eradicat dar poate fi controlate ! Anual, prostituția produce sume imense de bani nefiscalizați ! În altă ordine de idei, ar fi necesară și intensificarea controalelor în piețele agroalimentare. Majoritatea comercianților nu folosesc case de marcat și declară, în fals, către stat, sume infinit mai mici decât cele declarate. Verificarea averilor acestor comercianți ar demonstra clar ca au obținut ilicit sume de bani foarte mari !
Bravos, nineaca ; duca’se toti banii’n hau …noi ni zambarisim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!