Marcel Ciolacu (PSD), reacție pe tema facturilor uriașe la energie: „Vor fi compensate pentru ianuarie și februarie”

Andrei Vlad (b1tv.ro)

Se pare că, într-un final, controversa a fost eliminată, iar politicienii din Guvern au ajuns la un consens.

Facturile uriașe la energie vor fi compensate pentru lunile ianuarie și februarie, în baza vechii legi adoptate de Parlament, susține Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Noi avem o lege trecută prin Parlament de anul trecut, care nu s-a aplicat corect. Acum s-a dat o OUG care obligă să se emită alte facturi. Luna ianuarie este acoperită de fosta lege. S-a venit cu o părere juridică că este retroactiv și nu se poate aplica.

Acum nu suntem într-un vid legislativ, mai ales că s-a dat OUG pentru a se corecta facturile (…) Vreau să vă spun că pe aceea lege se încadrează aproape 70% dintre români. Marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie. Am văzut ce a făcut Franța, care a cerut creșterea peste cele 6 luni acoperitoare și merg până la aproape un an cu reglementarea pieței”, a declarat Marcel Ciolacu, joi.

De asemenea, oficialul PSD a transmis înțepături la adresa lui Virgil Popescu, ministrul PNL de la Energie.

Am văzut miniștri care au promis că prețurile vor scădea după liberalizarea pieței, aceste lucruri nu s-au întâmplat și asta trebuie să se schimbe.

Ținta nostră este susținerea IMM-urilor și a economiei. Vrem să susținem firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea lor, iar cele patru programe care vor fi lansate astăzi înseamnă acest lucru”, a declarat Ciolacu.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW