17.6 C
București
vineri, 23 octombrie

Marea Britanie este cea mai populară destinație pentru studiile superioare în străinătate pentru tinerii români

  • Marea Britanie este cea mai populară destinație pentru studiile superioare în străinătate (licență și masterat) pentru tinerii români.
  • Statisticile din 2018 au înregistrat 8,992 de studenți români care studiază în Marea Britanie, România fiind în topuri după numărul din Regatul Unit care vin ca studenți internaționali.

Impactul Brexit deja se resimte în sistemul educațional din Marea Britanie. Se estimează o descreștere a numărului de studenți care vor alege Marea Britanie de până la 95%, în special în statele din Estul Europei și descreșteri mai mici în țările Uniunii Europene cu un nivel de venit mai ridicat.

Volumul studenților români care aplică și se gândesc în continuare să plece la studii în aceasta destinație de top se va schimba drastic în următorii ani.

Din aproximativ 3000 de studenți români care pleacă anual la studii în Marea Britanie, acest număr s-ar putea să descrească la mai puțin de 300”, a declarat Bogdan Kochesch, Managing Partner Grupul EDUCATIVA, organizator RIUF – The Romanian International University Fair.

Taxele mari, principalul impediment

Limitarea soluțiilor de finanțare pentru cetățenii uniunii europene este principalul motiv pentru care aceștia renunță la această destinație de studiu. Tinerii europeni nu vor mai avea acces la împrumuturile oferite de guvernul britanic, iar taxele de școlarizare vor avea creșteri de până la 20,000 lire.

Pe termen scurt pentru studenții europeni care vor începe studiile în septembrie 2020 taxele de școlarizare aplicabile vor fi aceleași ca în prezent (aceleași ca ale studenților britanici), se păstrează accesul la finanțare guvernamentală atât pentru studiile de licență (Tuition Fee Loan) cât și pentru cele postuniversitare (Postgraduate Masters Loan) pentru întreaga durată a programului de studiu chiar dacă data finală a programului este după ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE. 

Care sunt motivele pentru care Marea Britanie este o destinație atât de populară de studiu?

Mai bine 49 de universități din Marea Britanie sunt în top 100 universități la nivel mondial. Învățământul superior și calificările din Marea Britanie au o reputație internațională remarcabilă, iar diploma britanică este recunoscută la nivel global de universități internaționale și angajatori de top, creând un număr imens de șanse de a fi plasat în companii de top.

Multe țări doresc să adopte sistemul de învățământ din Marea Britanie, deoarece calitatea acestuia este considerată cea mai bună din lume. Universitățile din Marea Britanie sunt inspectate în mod regulat de QAA pentru a evalua standardele de predare, învățare și cercetare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW