miercuri, 15 iulie, 2020
16.6 C
București

Marea Britanie: Nigel Farage nu-l mai ajută pe Boris Johnson la alegeri

Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, s-a răzgândit şi nu va mai susţine Partidul Conservator, condus de Boris Johnson, la alegerile parlamentare de pe 12 decembrie, relatează Reuters, citat de b1.ro.

Iniţial, Nigel Farage spusese că partidul lui nu va încerca să ia niciunul dintre cele 317 locuri din parlament deţinute de Partidul Conservator. Acum s-a răzgândit, şi susţine că vrea să obţină suficient de multe locuri în parlament, încât să-l tragă pe Boris Johnson la răspundere.

În plus, a indicat faptul că nu va mai contesta locurile Partidului Laburist.

Alegerile parlamentare pentru 12 decembrie sunt decisive pentru soarta Brexitului şi ar putea fi ultima oportunitate pentru evitarea acestuia.

Pe de o parte, Partidul Conservator (condus de Boris Johnson) a promis că va înfăptui Brexitul chiar înainte de data prevăzută, care e 31 ianuarie 2020.

De cealaltă parte, Partidul Laburist (condus de Jeremy Corbyn) a promis că va renegocia cu Uniunea Europeană actualul acord şi că după aceea va organiza un nou referendum (probabil un referendum pe acordul propriu-zis).

În acelaşi timp, Partidul Brexit (condus de Nigel Farage) vrea un Brexit cât mai repede posibil şi fără niciun fel de acord – deşi este discutabil dacă aşa ceva ar fi şi legal.

Motivul aparent pentru care Nigel Farage s-a răzgândit ar fi faptul că, de luni până joi, a fost puternic criticat de o serie de membri foarte influenţi ai propriului partid. Aceştia sunt nemulţumiţi de decizia de nu a contesta locurile deţinute de Partidul Conservator.

Potrivit unei postări de pe Twitter a lui Nigel Farage, de fapt, Partidul Conservator l-ar fi contactat şi i-ar fi cerut să nu ia parte la alegeri, în schimbul unor funcţii. Pe cale de consecinţă, Nigel Farage l-a acuzat pe Boris Johnson de corupţie.

Toate aceste evoluţii au loc într-un context foarte tensionat, creat de un raport al serviciilor de informaţii britanice din care rezultă caRusia a cumpărat politicieni marcanţi britanici şi a dezvoltat o reţea de agenţi operativi în Regat.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Ziua Națională s-a încheiat la Paris cu proteste și incidente violente cu Poliția

Mii de persoane au manifestat marți, la Paris, după încheierea ceremoniei și a defilării organizate de Ziua...

Europenii vor ca UE să dispună de un buget mai mare pentru a aborda criza

Majoritatea respondenţilor (56%) unui recent sondaj spun că Uniunea ar trebui să dispună de mai multe fonduri...

Klaus Iohannis, un nou atac la Parlament și PSD

Klaus Iohannis a avut astăzi o nouă ieșire neconstituțională la adresa Parlamentului României, deși într-un stat...

Franța: un 14 iulie marcat de pandemia de Covid-19

Tradiţionalele ceremonii prilejuite de Ziua Națională a Franței au fost, anul acesta, adaptate la criza sanitară prin...