Marius Vasiliu, MIPE: Conceptul smart city, insuficient promovat în plan local

Marius Vasiliu, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a participat, joi, 24 iunie 2021, la conferința SMARTiCITY: Orașe și comunități. Viziune 2030 – Brașov. A prezentat soluțiile de finanțare propuse de MIPE prin viitoarele Programe Operaționale, dar și prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru ceea ce însemană dezvoltarea conceptului smart city – insuficient promovat, în special în plan local, după cum a apreciat.

 Scopul nostru este acela de a folosi banii europeni pentru creșterea calității vieții locuitorilor orașelor, comunităților, prin implementarea la nivel local a soluțiilor inovatoare de e-guvernare, pe care deja le promovăm, a arătat Marius Vasiliu, care a expus în continuare tipuri de intervenții concrete, de la finanțarea de servicii gratuite de internet în spații publice, la variate soluții de  smart living, exemplificând cu cele vizate în cadrul PNRR, care prevede alocări ce vor sprijini promovarea conceptului de oraș inteligent.

Prin PNRR am gândit un fond local pentru tranziția verde și tranziția digitală a unităților administrativ teritoriale, cu 4 categorii de beneficiari: municipii, reședințe de județ, orașe și comune. Sunt prevăzute fonduri pentru achiziția de autobuze electrice, autobuze cu hidrogen, troilebuze cu baterii, sisteme de transport inteligente, simultan cu alocarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului, a informat secretarul de stat în cadrul intervenției.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW