1.2 C
București

Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate începând cu data de 26 august

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti, va pune în aplicare, începând cu data de 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371 / 26.06.2019.

Acest proiect vine în sprijinul fluidizării traficului din Capitala şi vizează strict acele vehicule care staţionează neregulamentar pe principalele artere din Bucureşti şi care blochează circulaţia vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă, ambulante sau maşini de pompieri, precum şi accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, dar şi circulaţia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare.

Procesul de ridicare a maşinilor va fi unul continuu, 24/ 24 ore

Dispunerea ridicării vehiculelor staţionate neregulamentar se va face de către poliţişti rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, iar ridicarea se va face de către Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti, care îşi va desfăşura activitatea cu şase autospeciale de ridicare a maşinilor.

Maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str. Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/ 24 ore, astfel încât maşinile ridicate să poată fi eliberate la orice oră.

Ulterior, cetăţenii aflaţi în această situaţie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/ 9544 – Brigada de Poliţie Rutieră sau 021/ 9752 – Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a afla în care dintre cele două spaţii se afla autoturismele şi pentru a le putea recupera.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/ deţinătorului/ utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele pentru ridicarea şi transportul maşinilor vor fi:
– 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv
– 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 5 tone

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore,

Începând cu data şi ora depozitării, va fi de 150 lei/ zi, iar plata pentru ridicarea şi depozitarea acestora se va putea face în numerar sau cu cardul, la spaţiul de depozitare.

Astfel, în funcţie de masă autoturismului ridicat, sumele minime pe care le vor plăti cetăţenii vor de fi de 500 de lei, respectiv 620 de lei.

Primăria Municipiului Bucureşti lucrează în paralel şi la realizarea de noi locuri de parcare. Astfel, Compania Municipală Parking a extins cu peste 2.000 de locuri fondul de parcaje exploatate, gestionând în prezent 10.145 de locuri avizate, şi are în curs de avizare încă 1.500 de locuri de parcare, ţinta fiind de a ajunge la un număr total de 37.000 de locuri.

Compania a început, totodată, procesul de modernizare a parcajelor prin marcare, trasare şi numerotare locuri, instalare de semnalizare rutieră verticală şi orizontală, montare panouri informative.

1 COMENTARIU

  1. Stomata. Doamne, parerea. Mea. De. Om cu. multa. Exprienta. De vista. Este. Urmatoarea. : 1. Cum. Rezolvati.asigurarea. Parcarii. Pentru. Cei. Care. O. Plateasc. Annual. Pentru. Ca. Altfel plata. Ancestor. Parcari. Se. numeste. furt oficial. 2. Cum. Va. Imaginati ca. Cel. Din. Bucureşti. Poate. Sa. Ajunge. La. Locuință circulind prin. Bucureşti. .? Mergeti. Dracului. Acasa si. Apucativa. De. Munca. Cinstita Si. Nu. Mai. Emanati. Timpenii. Cu. Tosta. Stima. Pentru. Ce. Care. Judica nu. Pentru. Cei idioti. Si. Hoti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

Cum își croiește viitorul politic Vladimir Putin: în primul rând, un guvern nou axat pe relansarea economică

Corespondenții presei străine la Moscova au urmărit cu mare interes ce a vizat de fapt Vladimir Putin prin schimbarea...

TRENDING

Salariul și numărul de salariați, în creștere

Costul mediu lunar al forței de muncă...