7.6 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Mega Mall, primul mall uşor accesibil celor cu deficienţe de vedere

  • Persoanele cu deficiențe de vedere vor beneficia gratuit de asistență audio în limba română pentru deplasare, folosind aceasta aplicație

Mega Mall anunță implementarea sistemului de orientare STEP-HEAR, devenind primul centru comercial din Capitală ușor accesibil persoanelor nevăzătoare. Astfel persoanele cu deficiențe de vedere se vor putea deplasa cu ușurință și în siguranță în incinta centrului comercial, beneficiind de asistență de-a lungul întregii vizite.

„În jurul Mega Mall s-a creat o comunitate puternică, iar vizitatorii noștri ne trec pragul atât pentru shopping, cât și pentru a-și petrece timpul alături de cei dragi. Ușa Mega Mall este larg deschisă pentru oricine și, cu ajutorul acestei tehnologii, sperăm că persoanele cu deficiențe de vedere se vor simți mai confortabil și se vor putea orienta independent,” au declarat reprezentanții Mega Mall.

Tehnologia STEP-HEAR funcționează pe baza unui sistem de senzori și a unor sisteme de alertă care au rolul de a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere, dar și care folosesc fotolii rulante, să găsească drumul cel mai sigur în spațiile publice. Beneficiarii trebuie să își instaleze pe telefon aplicația STEP-HEAR, disponibilă gratuit pentru dispozitivele iOS și Android. De îndată ce telefonul mobil detectează senzorii din proximitate, dispozitivul vibrează. Apoi, utilizatorul trebuie să atingă ecranul telefonului și vor fi redate audio, în limba română, toate informațiile necesare pentru deplasare, precum: poziția, descrierea elementelor din jurul lor, distanța pe care o mai au de parcurs până la punctele de interes, direcția spre care trebuie să se îndrepte în funcție de dorințele și nevoile de deplasare.

La 30 septembrie 2019, în România erau înregistrate aproape 95.000 de persoane cu deficiențe de vedere, dintre care 2.757 copii. (sursa: Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități)

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul www.megamallbucuresti.ro sau pe pagina de Facebook Mega Mall.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW