Michael Bloomberg și-a lansat în mod oficial candidatura la Casa Albă

Magnatul american Michael Bloomberg și-a anunțat duminică lansarea candidaturii pentru alegerile prezidențiale, intrând în cursa democraților pentru desemnarea prezidențiabilului.

„Candidez la președinție pentru a-l bate pe Donald Trump și a reconstrui America”, a scris miliardarul într-un mesaj pe Twitter, în care a postat și un videoclip de prezentare, potrivit b1.ro.

În interiorul taberei democrate, fostul primar al New York-ului, în vârstă de 77 de ani, care se poziționează ca o alternativă la Joe Biden, și-a lansat candidatura într-un videoclip online în care îl atacă pe președintele Donald Trump.

Bloomberg a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume datorită companiei sale de știri financiare eponime. A ocupat apoi trei mandate de primar al orașului New York, iar în 2014 a fost decorat de regina Elizabeth.

Potrivit societăţii Advertising Analytics, miliardarul a achiziţionat inserturi publicitare în aproximativ 20 de state americane, în valoare de 31 de milioane de dolari – cea mai mare sumă cheltuită vreodată de un candidat în alegerile prezidenţiale americane.

Precedentul record este deţinut de către Barack Obama, care a cheltuit aproape 25 de milioane de dolari în ultima săptămână a campaniei sale din 2012.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW