1.4 C
București
marți, 26 ianuarie

Mihai Constantinescu a plecat dintre noi

Binecunoscutul compozitor şi interpret de muzică uşoară Mihai Constantinescu (n. 4 ianuarie 1946) a încetat din viaţă, marţi seară, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. El se afla în comă de mai multe luni, fiind internat la acelaşi spital, în data de 13 mai, în urma unui stop cardio-respirator, potrivit digi24.ro.

Interpret al unor şlagăre precum ”O lume minunată”, ”Un zâmbet, o floare” sau ”Sus în deal”, Mihai Constantinescu promova o muzică romantică, armonioasă, caldă, care mergea direct către inimile ascultătorilor.

Chiar dacă nu a avut, poate, celebritatea unui Dan Spătaru sau a Angelei Similea, din generaţia cărora a făcut parte, afirmându-se mai cu seamă în anii ’70, Mihai Constantinescu rămâne un reper important al muzicii uşoare româneşti şi un nume extrem de popular printre interpreţii de gen.

Amintim că a intrat, în 1964, în grupul ”Mondial”, a mai cântat cu Modern Group şi a făcut parte, alături de Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu, dintr-un trio lansat de Titus Munteanu.

A lăsat în urmă o discografie semnificativă, de 21 de albume.

Prin dispariţia sa, muzica uşoară românească pierde un reprezentant de seamă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW