joi, 28 mai, 2020
14.8 C
București

Mihai Constantinescu a plecat dintre noi

Binecunoscutul compozitor şi interpret de muzică uşoară Mihai Constantinescu (n. 4 ianuarie 1946) a încetat din viaţă, marţi seară, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. El se afla în comă de mai multe luni, fiind internat la acelaşi spital, în data de 13 mai, în urma unui stop cardio-respirator, potrivit digi24.ro.

Interpret al unor şlagăre precum ”O lume minunată”, ”Un zâmbet, o floare” sau ”Sus în deal”, Mihai Constantinescu promova o muzică romantică, armonioasă, caldă, care mergea direct către inimile ascultătorilor.

Chiar dacă nu a avut, poate, celebritatea unui Dan Spătaru sau a Angelei Similea, din generaţia cărora a făcut parte, afirmându-se mai cu seamă în anii ’70, Mihai Constantinescu rămâne un reper important al muzicii uşoare româneşti şi un nume extrem de popular printre interpreţii de gen.

Amintim că a intrat, în 1964, în grupul ”Mondial”, a mai cântat cu Modern Group şi a făcut parte, alături de Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu, dintr-un trio lansat de Titus Munteanu.

A lăsat în urmă o discografie semnificativă, de 21 de albume.

Prin dispariţia sa, muzica uşoară românească pierde un reprezentant de seamă.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...