vineri, 3 iulie, 2020
27.5 C
București

Minerii revin la lucru

Mii de mineri revin de luni la lucru. Sunt mii de salariați de la Exploatările Miniere de Carieră Jilț, respectiv Roșia Rovinari. Se va reveni la lucru și în Bazinul Minier Motru.

Potrivit administrației Complexului Energetic Oltenia (CEO), începând de luni se va lucra cu mai mulți angajați, dar nu se va depăși în fiecare zi simultan la locurile de muncă cifra de 5.000-6.000 de persoane. Au fost realizate planuri de distribuire a personalului la punctele de lucru, astfel încât să fie păstrată distanțarea fizică, cerută de autoritățile sanitare, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Este de amintit că, până duminică, mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia s-au aflat în șomaj tehnic. Acesta trebuia să se încheie la finalul lunii aprilie, însă a fost prelungit ca urmare a apariției unor cazuri de COVID 19 la unitățile miniere din Roșia-Rovinari.

Chestionare realizate de șefi de subunități

Ion Rușeț, consilier al președintelui Directoratului CEO, a declarat că, înainte de revenirea la lucru, șefii din minerit au avut obligația să realizeze mai multe chestionare. Fiecare salariat aflat în șomaj tehnic a fost sunat și pus să ofere informații cu privire la starea de sănătate. Chestionarele au avut în vedere sinceritatea salariaților. În baza chestionarelor s-a stabilit dacă angajații sunt sau nu apți medical să se prezinte la serviciu sau prezintă anumite simptome și este mai bine să rămână în continuare la domiciliu.

„Au fost completate aceste chestionare și de la caz la caz a fost luată decizia care trebuie. Sigur că ne-am bazat pe sinceritatea angajaților. S-a sunat la toată lumea, pe echipe. Este bine ca acolo unde sunt persoane bolnave să se mai stea acasă și, dacă este nevoie, să se ia legătura cu autoritățile medicale“, a spus Ion Rușeț, reprezentant al Complexului Energetic Oltenia.

La CEO au fost depistate 13 cazuri de coronavirus. A fost înregistrat și un deces al unui angajat, de 54 de ani, din Mehedinți, angajat la ELCFU Motru, în județul Gorj.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Cheia oferită de Confindustria România vine și în sprijinul industriei italiene

O participare extraordinară din partea României, dar și numeroase conexiuni din țările est-europene, precum Bulgaria, Albania, Polonia...

Tătaru: Dacă se va impune, vom avea o prelungire a stării de alertă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că în prezent nu există pericolul instituirii stării de urgenţă,...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Angelo De Gubernatis şi România

De curând, a apărut la Editura Meronia volumul „Angelo De Gubernatis şi România”, de Tatiana Nicolescu şi...