17.1 C
București
joi, 1 octombrie

Ministerul Finantelor aprobă primele finanţări din 2019 ale schemei de ajutor de stat 807/2014- 882 noi locuri de muncă

Primele acorduri de finanţare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie au fost semnate miercuri, de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat MFP.

“Semnarea celor nouă proiecte se încadrează în politica Guvernului de încurajare a investiţiilor cu impact major în economie. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, anul 2019 va fi anul dedicat investiţiilor. De aceea, am prevăzut în buget cele mai mari alocări de la deschiderea schemei până în prezent, astfel încât, toţi cei care vor sa investească în economia românească să o poată face. Vreau să-mi exprim întreaga disponibilitate şi deschidere pentru un parteneriat cu mediul de afaceri în beneficiul românilor”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finanţarea acestora fiind în valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

Beneficiarii celor nouă acorduri de finanţare sunt:

– COSKUNOZ MA SRL – proiectul de investiţii vizează înfiinţarea unui nou amplasament de producţie pentru fabricarea de părţi pentru structura principală a autovehiculului, respectiv subansamblu şasiu, pentru industria auto de la nivel naţional şi internaţional, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,2 milioane de lei.

– MASPEX ROMÂNIA SRL – proiectul vizează extinderea activităţii prin dotarea cu două linii de producţie sucuri şi echipamentele aferente fluxului de producere sucuri, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 23 milioane de lei.

– MENNEKES ELECTRIC SRL – proiectul vizează investiţia de tip greenfield pentru producerea de cabluri de încărcare pentru maşinile electrice, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17,6 milioane de lei.

– HERAEUS ROMANIA S.R.L. – proiectul vizează extinderea capacităţii actuale de producţie pentru plăci cu circuite imprimate pe substrat ceramic, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,3 milioane de lei.

– ELECTROPRECIZIA ELECTRICAL MOTORS SRL – proiectul vizează extinderea capacităţii de producţie a Electroprecizia Electrical Motors, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 7,5 milioane de lei.

– CIA Aboliv S.A. – proiectul vizează extinderea capacităţii existente ca urmare a creşterii pe piaţa internă de produse crud uscate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 3,8 milioane de lei.

– NYMPHAEA RESORTS SRL – proiectul vizează construirea unei noi structuri de primire turistică cu funcţiuni integrate de cazare, alimentaţie şi agrement, de tip hotel 4* în municipiul Oradea, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 22,1 milioane de lei.

– ROSSINI SLEEVE TECHNOLOGIES S.R.L – proiectul vizează extinderea capacităţii de producţie de tuburi baze din fibră de sticlă şi materiale compozite (sleev-uri) pentru piaţa imprimării flexografice şi rotocalc a ambalajelor flexibile cu ajutorul tiparului, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 6,1 milioane de lei.

– MASPEX ROMÂNIA S.R.L – proiectul vizează extinderea activităţii de îmbuteliere apă minerală naturală plată şi carbogazificată, prin achiziţia de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 22,5 milioane de lei. 

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr.807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii.

În Legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 mld. lei, ceea ce presupune finanţarea unor proiecte de investiţii de cel puţin 4 mld. de lei.

Cererile de acord pentru finanţare se depun şi se analizează în sesiune continuă. În situaţia în care bugetul alocat schemei se epuizează, MFP va asigura la rectificarea bugetară sumele necesare, astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanţare pentru implementare. 

Pentru a facilita accesul la finanţare pentru cât mai multe proiecte de investiţii cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare şi simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii eligibile la 1 milion de euro.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW