1 C
București
marți, 26 ianuarie

Ministerul Sănătății se pronunță asupra existenței medicilor falși în România

În contextul în care sistemul medical a fost zguduit, în ultima perioadă, de scandaluri care au scos la suprafață cazuri reale ale unor impostori, în număr de aproximativ 3000, care ar profesa pe teritoriul României, ministrul sănătății a făcut o serie de precizări, privitoare la informațiile apărute în presă.

Ministerul Sănătății a lansat un apel, tuturor celor care dețin informații despre existența unor medici falși care oferă servicii medicale în sistemul public sau privat de sănătate, transmițându-le că au obligația să anunțe organele competente, acest lucru punând în pericol viețile pacienților.

„Mi se pare extrem de grava afirmația conform căreia astazi ar exista în sistemul de sănătate din România 3000 de medici falși. Dacă există dovezi în acest sens, dacă cineva știe că există o singură persoană care astăzi practică medicina fără a avea acest drept, are obligația de a informa imediat organele competente. Astfel de afirmații fără dovezi fac foarte mult rău pacienților, a caror încredere în personalul medical poate fi zdruncinată. Pe de alta parte, suspiciunile create astfel afectează și medicii care fac tot ce le stă în putință pentru sănătatea noastră.”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

„Am luat măsuri îndată ce am aflat despre primul caz în care o persoana și-a obținut ilegal codul de parafă,  astfel încât să nu mai existe posibilitatea creării de breșe în sistem. Este vorba chiar despre  persoana pe care o apară astăzi domnul avocat Daniel Ionascu, cel care afirma ca sunt alte mii de medici în situația clientului său. Sunt sigură că justiția își va face datoria în toate cazurile de depistate pentru a da un exemplu celor care s-ar mai gândi de acum încolo că se pot juca de-a medicii punând în pericol viețile oamenilor. ”, a mai adăugat ministrul.

În pofida precizărilor făcute de Ministerul Sănătății, conform cărora nu deține informația că ar exista medici falși care profesează în România, Daniel Ionașcu, însăși avocatul care îl reprezintă pe falsul medic Matteo Politi, a declarat că ”informația o am direct de la Matteo Politi, el este responsabil de ceea ce spune. Nu pot să vă spun dacă sunt 3000 cu exactitate, dar cu siguranță vedem toți că sunt mai mulți decât 1 sau 10, ceea ce este suficient să ne îngrijorăm”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW