Ministrul Simona Bucura-Oprescu a primit miercuri, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, delegația condusă de Ellen Germain, reprezentantul special al Departamentului de Stat din SUA pentru problemele privind Holocaustul.
Discuțiile s-au axat pe felul în care este recunoscut statutul victimelor Holocaustului atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii. Reprezentantul american a mulțumit României pentru excelenta cooperare în cadrul Parteneriatului Strategic, dar și pentru introducerea informațiilor despre Holocaust în programa școlară.
„Trebuie să ne cunoaștem istoria pentru a nu repeta greșelile. Din păcate, asistăm în aceste zile la orori pe care nu le mai credeam posibile. Suntem solidari cu statul Israel și condamnăm cu fermitate atacurile îndreptate împotriva acestuia și a populației civile”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
Întâlnirea a avut loc în contextul în care România marchează, în fiecare an, pe 9 octombrie Ziua Națională a Comemorării Victimelor Holocaustului. Țara noastră aduce astfel un omagiu memoriei victimelor evenimentelor din timpul celui de-al doilea Război Mondial și își exprimă solidaritatea cu supraviețuitorii tragicelor evenimente din acea perioadă. Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului din România a arătat că, în timpul Holocaustului, în România și în teritoriile aflate sub controlul său, au fost uciși sau au murit circa 280.000-380.000 de evrei români și ucraineni.
Tuta a primit lumina de la stapanii ei, hahahahahahaha.
Au discutat livrarea de catre slugile sua-ue-nato din colonie a sclavilor sanatosi si pregatiti. Pe banii poporului