Crucea Roșie a achiziționat 10 echipamente iPonatic şi 300 de kit-uri de testare

Donaţia OMV Petrom de 1 milion de euro, primită de Crucea Roșie, a fost utilizata pentru achiziţia a 10 echipamente iPonatic şi a 300 de kit-uri de testare pentru diagnosticare rapidă Covid19

Astfel, 7200 de persoane pot fi testate cu 300 de kituri de testare, iar rezultatul unui test este disponibil în aproximativ 40 de minute. Aparatele au un grad ridicat de precizie şi elimină riscul de contaminare.

Aparatele au ajuns în ţară şi sunt în procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale din ţară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătăţii, singura autoritate care are o evidenţă centralizată şi actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România.

Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generaţie nouă care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezenţa virusului SARS-COV-2. Datorită tehnicii revoluţionare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare şi reduce timpii de aşteptare pentru obţinerea unui rezultat. Astfel de la 24 de h timpi de aşteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de aşteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapidă.

Procesul de testare implică: prelevarea mostrelor din tactul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării şi analizării acidului nucleic prezent pentru obţinerea unui rezultat concludent.

Fiecare kit de diagnosticare COV19 prin tehnica PCR, conţine 24 de mostre, fiind dotat cu întreaga linie necesara testării (reactivi, micropipetă, centrifugă, instrumente pentru prelevarea mostrelor şi recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achiziţionate vor putea asigura testarea a 7 200 de persoane. Valoarea aparatelor şi a kit-urilor aferente este de 1 200 00 euro.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW