Încep lucrările de construcţie a variantei ocolitoare Timişoara Sud

„Astăzi am emis ordinul de începere al lucrărilor şi predarea amplasamentului pentru construcţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, chiar dacă în această perioadă ne confruntăm cu pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID 19, dar şi cu vremea nefavorabilă”, a declarat Mariana Ioniţă, Director General al CNAIR.

Primele lucrări care se vor executa încă de astăzi sunt decopertarea stratului vegetal, între DN 6 şi canalul Bega. În funcţie de condiţiile meteo, săptămâna viitoare va începe şi şantierul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 şi realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega.

O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuţia piloţilor foraţi. Pe teren se află, în această etapă a lucrărilor, 40 de angajaţi (muncitori şi TESA).

În data de 12.03.2020, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis Autorizaţia de Construire pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud.

Antreprenorul care realizează proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, în lungime de 25,69 km, este compania TIRRENA SCAVI S.p.A

Contractul pentru construcţia VO Timişoara Sudcu este în valoare de 272.432.921,95 lei fără TVA, iar durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 luni.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW