Ministrul Sănătății, Cseke Attila, despre incendiul la spitalul COVID din Ploiești: „S-ar putea să nu avem o problemă de infrastructură sanitară”

George Lupu (b1tv.ro)

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat pentru B1 TV, în legătură cu incendiul produs joi dimineața la un Spital COVID din Ploiești că nu a fost stabilită cauza exactă a incendiului dar că este posibil să nu fie vorba despre o problemă de infrastructură pentru că secția unde a avut loc incidentul era renovată.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, despre cauzele incendiului:

„Cauza exactă va fi stablită de către specialiști. Perioada de la izbucnirea incendiului este scurtă. S-ar putea să nu avem o problemă de infrastructură sanitară. Este o secție care a avut o reabilitare amplă. Asta nu exclude posibilitatea unei defecțiuni la o instalație care funcționează pe partea electrică dar cauza exactă va fi stabilită de specialiști”, a spus ministrul.

Întrebat despre faptul că spitalul nu avea autorizație la incendiu, ministrul a precizat:

Aici comunicarea va trebui făcută de autoritatea abilitată în acest domeniu. Eu pot să vă spun că inspecția sanitară de stat a făcut un control programat în august si la această secție exterioară nu au fost constatate deficiențe.

Noi avem inspecția sanitară de stat care în fiecare dimineață verifică spitalele. Acest val pandemic a avut acest umăr de persoane infectate de o perioadă de câteva săptămâni bune. Sistemul sanitar este suprasolicitat. Trebuie să vedem dacă cauza incendiului este legată de infrastructura sanitară. Este nevoie de o infrastructură reînnoită”, a precizat ministrul.

În incendiul de joi dimineața, de la spitalul suport COVID au murit două persoane, pacienți internați după infectarea cu SARS-CoV-2. Doi bolnavi, bărbați cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean

Totodată, o asistentă a suferit arsuri grave, după ce a încercat să îi salveze pe pacienții internați. Aceasta este transferată la Spitalul Floreasca din București.  Mai mult decât atât, 15 pacienți au fost evacuați în urma incendiului.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW