Modalități de a-ți proteja locuința când pleci în vacanță

Sezonul vacanțelor este în toi, iar casele rămân acum nesupravegheate pe perioade lungi. Indiferent că rămâi în țară sau alegi un sejur în străinătate, locuința ta trebuie protejată pe toată durata lipsei tale. Există măsuri legate de mesajul pe care îl oferi celor care trec prin fața casei tale în acea perioadă, dar și altele specifice din categoria sisteme de protecție și înlăturarea riscurilor. Iată câteva modalități de a te asigura că totul este în siguranță cât timp ești plecat în vacanță alături de familie:

Fii prevăzător

Prevenția este soluția celor mai multe probleme din viața noastră. Siguranța locuinței tale depinde și de obiceiurile preventive pe care le ai. Chiar dacă nu poți anticipa mereu problemele care pot apărea, merită să ai grijă la câteva aspecte. Asigurarea obligatorie de locuinta îți oferă liniște când vine vorba de protecția casei tale. Aceasta acoperă o mare parte dintre riscurile la care este expusă casa ta, chiar și atunci când nu lipsești de acasă. Dar este bine de ținut minte că beneficiezi de numeroase avantaje, mai ales atunci când casa este nesupravegheată. Prevenția te ajută să eviți situații neplăcute și chiar periculoase. Nu uita că asigurarea de locuință este obligatorie pentru orice imobil deținut.

Cere ajutorul vecinilor

Un sistem care există din cele mai vechi timpuri include și ajutorul oferit de vecini celor care lipsesc o perioadă lungă de acasă. Discută cu un vecin din apropiere și lasă o cheie la acesta, pentru a putea avea grijă de casă cât timp ești în concediu. Este important ca locuința ta să nu pară goală sau abandonată, deoarece acest aspect îi atrage pe hoți. Vecinul tău poate deschide geamurile în fiecare zi, poate lăsat luminile aprinse seara sau poate îngriji gazonul și florile din curte. În acest fel curtea și casa ta nu vor părea nesupravegheate. Alege un vecin în care ai încredere și oferă-i instrucțiuni clare cu privire la ceea ce ar trebui să facă prin casă în perioada în care ești plecat. Acesta nu trebuie să viziteze casa în fiecare zi sau la aceeași oră în fiecare zi deoarece acest lucru poate atrage atenția persoanelor nepotrivite. Este recomandat ca vecinul care are grijă de casa ta să facă vizite întâmplătoare și să lase mereu semne care indică prezența unor persoane acasă.

Nu îți dezvălui locația

În era tehnologiei este tot mai ușor să ne expunem pe rețelele de socializare și să ne compromitem siguranța prin dezvăluirea locației. Când pleci în vacanță este recomandat să fii cat mai discret pe internet. Chiar dacă îți dorești să postezi fotografii și să surprinzi momente speciale alături de cei dragi, nu le posta mereu împreună cu locația. Cei care plănuiesc un furt care îți vizează locuința pot să profite de pe urma acestor informații. Chiar și faptul că mai multe persoane știu că ești plecat în vacanță îți pune în pericol siguranța locuinței. În special dacă locuiești într-un cartier rezidențial și ai puțin vecini, șansele ca locuința ta să ajungă în vizorul hoților sunt destul de mari. Păstrează o limită a informațiilor pe care le oferi pe internet, mai ales dacă ai un profil public pe una dintre rețelele de socializare. Dacă beneficiezi de un sistem de monitorizare instalat în casă, nu uita să-ți adaptezi toate aplicațiile care îți permit accesul la camerele video din casă și din curte. Cu cât limitezi detaliile despre locul în care pleci în vacanță, cu atât mai sigur poți să fii.

Ia-ți toate măsurile de siguranță când pleci în vacanță, pentru a evita situațiile neplăcute și pentru a-ți proteja locuința de ochii hoților.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW