miercuri, 15 iulie, 2020
16.4 C
București

Modernizarea avioanelor IAR 99 Șoim, în linie dreaptă

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat, ieri, o vizită la fabrica Avioane Craiova SA. Prim-ministrul Dăncilă a anunțat că „în acest an în care se sărbătoresc trei decenii de la inițierea proiectului pentru IAR 99 (…) s-au încheiat procedurile în ceea ce privește contractul între Ministerul Apărării Naționale și Avioane Craiova, referitor la modernizarea a 20 de avioane IAR 99, aflate în dotarea Forțelor Aeriene, la standardul Super-Șoim. Este un obiectiv important pentru Avioane Craiova și vreau să vă anunț că negocierile încep chiar în această săptămână“. Dăncilă a mai spus că în perioada următoare vor începe negocierile și pentru vânzarea unor motoare, fără a da mai multe detalii.

Aparatele de tip școală pe care sunt instruiți piloții militari din România vor fi modernizate la Craiova, iar după modificările aduse în uzina de profil din Bănie, acestea vor purta denumirea de IAR 99 Super Șoim. Potrivit datelor date publicității de MApN anul acesta, valoarea totală a proiectului ar costa 124 de milioane de euro, fără TVA.

Modernizarea avioanelor-școală constă în modificări la cabina avionului care va avea o configurație la fel ca avionul F-16, astfel încât piloții care se vor antrena pe Super Șoim să poată să piloteze apoi avioanele F-16.

Negocierile se poartă între MApN și Avioane Craiova.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Ziua Națională s-a încheiat la Paris cu proteste și incidente violente cu Poliția

Mii de persoane au manifestat marți, la Paris, după încheierea ceremoniei și a defilării organizate de Ziua...

Europenii vor ca UE să dispună de un buget mai mare pentru a aborda criza

Majoritatea respondenţilor (56%) unui recent sondaj spun că Uniunea ar trebui să dispună de mai multe fonduri...

Klaus Iohannis, un nou atac la Parlament și PSD

Klaus Iohannis a avut astăzi o nouă ieșire neconstituțională la adresa Parlamentului României, deși într-un stat...

Franța: un 14 iulie marcat de pandemia de Covid-19

Tradiţionalele ceremonii prilejuite de Ziua Națională a Franței au fost, anul acesta, adaptate la criza sanitară prin...