luni, 1 iunie, 2020
13.7 C
București

Nadeem Ilahi, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria

Începând cu 1 septembrie 2019, România și Bulgaria vor fi coordonate de către Biroul Reprezentanței Regionale a Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru Europa Centrală și de Est cu sediul central la Varșovia, Polonia.

Nadeem Ilahi, în prezent șeful biroului din Varșovia, va coordona birourile din București și Sofia, care rămân deschise.

Urmare incheierii mandatului, fostul șef Hajdenberg se reîntoarce la Washington, în conformitate cu politicile standard de rotație a cadrelor ale FMI.

Înaintea poziției sale actuale Ilahi a fost șef de misiune pentru Bosnia și Herțegovina, Albania și Muntenegru, și a lucrat de asemenea în Egipt, Kazahstan, Republica Kârgâză și Azerbaidjan. Activitatea sa de cercetare s-a concentrat pe redemararea convergenței în Europa de Est prin lanțurile de valoare globale; efectele economice ale emigrației asupra statelor din Europa Centrală, de Est și Sud-Est; natura și implicațiile contagiunilor internaționale; și rolul macroeconomic al fondurilor petroliere.

Înainte de a se alătura FMI în anul 2000, Ilahi, originar din Pakistan, a deținut poziții în învățământul superior la Universitatea McGill din Canada și Universitatea Lahore pentru Științele Managementului din Pakistan. Domnia sa deține licența și doctoratul Universității din California.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Misiune reușită: Capsula rachetei SpaceX s-a conectat cu Stația Spațială Internațională

Duminică, după 19 ore de zbor, capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți americani la bord s-a...

Ziua Copilului vine cu terase, plaje redeschise și deplasări fără restricții

Ziua Copilului, 1 iunie, aduce o a doua etapă de relaxare a restricțiilor impuse de Guvern pentru...

SpaceX: decolare reușită la primul zbor cu echipaj uman exclusiv american

Acest zbor este de o extremă importanţă pentru NASA. Începând din 2011 și după retragerea navetelor spațiale,...