New York Times: La fiecare 100 de vârstnici, unul moare din cauza noului coronavirus

Un număr de 800.000 de americani au murit din cauza noului coronavirus, 600.000 dintre ei având peste 65 de ani. Asta înseamnă că la fiecare 100 de vârstnici din SUA, unul a murit din cauza COVID-19, potrivit unei relatări prezentate luni de ziarul american The New York Times.

Articolul menţionează că traiul oamenilor în vârstă din SUA este caracterizat, în prezent, de frică și singurătate, cauzate de pandemie. Deşi situaţia generală se ameliorează treptat, se înregistrează în continuare un număr mare de cazuri grave în rândul vârstnicilor, mai ales printre cei nevaccinaţi.

Potrivit datelor statistice oferite de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, în ultimele două luni, s-a înregistrat un număr mare de vârstnici bolnavi spitalizaţi în centrul, vestul şi sud-vestul ţării şi în regiunea Noua Anglie, numărul morţilor din cauza noului coronavirus în rândul vârstnicilor crescând din nou. În fiecare zi, peste 1.200 de americani îşi pierd viaţa din cauza COVID-19, majoritatea acestora fiind de peste 65 de ani.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW