Nicușor Dan: Bucureștiul are buget. Deblocăm investițiile, plătim datoriile

Ramona Zaharia (b1.ro)

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat, vineri seară, pe Facebook, după ce Consiliul General al Municipiului București a adoptat bugetul pe anul 2021.

Mesajul transmis de primarul Nicușor Dan după adoptarea bugetului Capitalei

”Bucureștiul are buget. Le mulțumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS și PMP, care au votat în această seară pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investițiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru București”, a scris Nicușor Dan într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Bugetul Bucureștiului pe anul în curs a fost adoptat în ședința de vineri, cu 34 de voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” și 15 abțineri. Din proiectul de buget au fost tăiate circa 1,1 miliarde de lei, astfel că s-a ajuns la o sumă de 5,8 miliarde.

Adoptarea bugetului Capitalei pentru anul 2021 vine la capătul unor săptămâni de blocaj după ce consilierii generali USR PLUS au refuzat să voteze proiectul susținând că bugetul este unul supraevaluat. 

Potrivit surselor B1.ro, consilierii USR PLUS au dus un șantaj la adresa lui Nicușor Dan pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, omul propulsat în funcție în locul lui Vlad Voiculescu, să primească putere totală pentru a lua decizii în domeniul sănătății și mână liberă pentru gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Dacă bugetul Capitalei nu ar fi fost adoptat acum, Municipalitatea ar fi riscat să intre în incapacitate de plată, potrivit surselor B1.ro. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW