Noi controale ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 14 octombrie – 1 noiembrie 2019, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 6.950.150 de lei, adică 1.460.116 euro.

Au fost depistate 469 de persoane care desfășurau muncă fără forme legale, dintre acestea 124 erau din județul Arad, 63 din București și 25 din județul Sibiu.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 4.164 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 5.858.400 de lei, din care 4.640.000 de lei pentru muncă nedeclarată, și au fost sancţionaţi 858 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 3.019 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 1.091.750 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 436 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 187 au avut loc în București, 53 în Timiș și 40 în județul Argeș.

„Urmărind, în permanență, îmbunătăţirea condițiilor de muncă în ansamblul lor, prin conştientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniu, Inspecția Muncii are o colaborare constantă cu organizațiile patronale și sindicale. Împreună, încercăm să identificăm, să analizăm și să găsim cele mai eficiente metode de soluționare a problemelor cu care ne confruntăm în domeniul muncii. În baza protocoalelor de cooperare dintre Inspecția Muncii și organizațiile patronale, ne-am bucurat de susținere în demersurile noastre privind promovarea acțiunilor de prevenire și de combatere a muncii nedeclarate și de îmbunătățire a condițiilor de muncă pentru toți lucrătorii, iar profesionalismul cu care Inspecția Muncii își îndeplinește rolul de factor de echilibru între legiuitori, patronate și sindicate este recunoscut și declarat de către partenerii noștri. Mai mult decât atât, suntem percepuți de cetățeni ca fiind o instituție de control care îi sprijină și le apără drepturile, întrucât Inspecția Muncii dă mereu dovadă de receptivitate și acordă sprijin în rezolvarea problemelor cetățenilor ori de câte ori este necesar, în măsura în care acestea intră în sfera de competență a instituției noastre.”Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW