Noi sancțiuni în Codul Rutier

Noile modificări din Codul Rutier le pot aduce amenzi drastice șoferilor. Toţi şoferii îi înjură pe cei care blochează intersecţiile, forţând culoarea verde a semaforului, dar puţini ştiu că ar trebui să le dea acestora prioritate, în caz contrar fiind pasibili de o amendă importantă.

Conducătorii care obişnuiesc să intre în intersecţii fără a le permite să iasă celor care au rămas blocaţi anterior în acestea riscă, dacă sunt surprinşi de poliţiştii rutieri, să primească amenzi ce pot depăşi chiar şi 1.000 de lei, anunţă a1.ro.

Concret, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice stabileşte că „nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia” reprezintă o contravenţie, iar şoferul va fi amendat pentru această faptă.

Mai mult, conform noului Cod Rutier, proprietarii de mașini care au lipite pe geamuri diverse accesorii ce pot reduce vizibilitatea la volan riscă amenzi de până la 3.000 de lei.  

„Aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni, prevede legislația rutieră.

Astfel, în condiţiile în care clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă avea valoarea, în 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora riscă amenzi cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW