Noul Drum al Mătăsii conectează lumea

În data de 27 iunie 2019 s-au desfășurat la Beijing lucrările Întâlnirii inaugurale a Parteneriatului de Informare Economică „Belt and Road”, stabilit prin consensul furnizorilor de servicii de informare, grupurilor de reflecție și institutelor de cercetare din țările care întâlnesc rutele Inițiativei „Belt and Road”. În calitate de membru fondator al Parteneriatului, Curierul Național este singura publicație din România care face parte din acest proiect.

Spiritul Inițiativei „Belt and Road”: pace, cooperare și incluziune

Inițiativa s-a realizat prin intermediul unui consens al comunității internaționale, care a facilitat și sporit conectivitatea. Începând cu 2013, momentul în care a fost propusă, Inițiativa „Belt and Road” s-a transformat într-o platformă publică generatoare de produse și cooperare bine primite de comunitatea internațională.

În spiritul Iniţiativei „Belt and Road” caracterizat de pace și cooperare, deschidere și incluziune și beneficii reciproce, Xinhua News Agency a lansat Parteneriatul Economic de Informare „Belt and Road”. Prin construirea unui sistem internațional de comunicare prin informațiile economice, BREIP este conceput pentru a elimina asimetria în domeniul informațiilor în dezvoltarea inițiativei, pentru a permite o coordonare politică aprofundată, conectivitate intensificată a facilităților, un comerț îmbunătățit fără obstacole, o integrare financiară extinsă și o legătură mai strânsă între oameni – atrăgând, astfel, cât mai multe țări și regiuni pentru a se alătura Inițiativei, a crea o nouă platformă pentru cooperarea internațională și a adăuga plus valoare impulsului dezvoltării comune.

Curierul Național, membru fondator al BREIP

Această mișcare a atras un răspuns pozitiv la nivel mondial. Agenții internaționale de știri, agenții de informații, institute și asociații de afaceri din Asia, Europa, Africa, America Latină și Oceania au aderat la BREIP ca membri fondatori, printre care și Curierul Național, în calitatea sa de membru fondator al Parteneriatului de Informare Economică (BREIP), care a lansat, împreună cu alte organisme și agenții, schimburi de informații multilaterale și bilaterale de cooperare în domeniul afacerilor și au colaborat cu Agenția de știri Xinhua pentru a promova conectivitatea informațiilor economice globale.

În cadrul BREIP, agențiile și organismele membre își împărtășesc resursele de informare prin intermediul platformei tehnologice BRInfo și depun toate eforturile pentru a oferi servicii de informare de înaltă calitate tuturor părților implicate în Inițiativa Belt and Road, în încercarea de a spori comunicarea și înțelegerea reciprocă, beneficii și o cooperare avantajoasă în domeniul economic și comercial, facilitarea dezvoltării cooperării industriale în acest domeniu și sprijinirea construirii unui sistem diversificat de finanțare prin intermediul partajării informațiilor.

Video


- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW