Nu fă niciun compromis în ceea ce privește siguranța și treci pe anvelope de vară

Primăvara este un anotimp capricios, dar deja șansele să mai avem constat temperaturi sub 7 grade Celsius sunt extrem de mici. Specialiștii anvelope.ro te sfătuiesc să nu mai stai pe gânduri și schimbi anvelopele de iarnă cu anvelope de vară

După o perioadă în care călătoriile au fost restricționate, cu siguranță ai început să faci planuri de vacanță acum când autoritățile au început să ridice din restricții și situația pare că revine încet, încet la normal. Dacă planurile tale includ și ieșiri mai dese cu mașina, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți schimbi anvelopele de iarnă cu cele de vară. 

Suntem deja în luna mai, iar șansele de a avea constat temperaturi sub 7 grade Celsius acum, chiar și noaptea, sunt mici. Iar acesta este semnul că trebuie să faci trecerea la anvelopele de vară. În această perioadă, anvelopele de iarnă nu-ți vor oferi aceleași performanțe și rulând cu ele în continuare îți pui în pericol viața ta și a familiei, dar și a celorlalți participanți la trafic, iar siguranța trebuie să fie întotdeauna pe primul loc.  

Compoziția cauciucului pentru anvelopele de iarnă a fost concepută să ofere performanțe optime la temperaturi scăzute. Rulând cu ele vara, acestea se vor uza mult mai repede, ceea ce înseamnă costuri suplimentare pentru tine. În plus, profilul și canelurile anvelopei care-ți oferă aderență suplimentară pe suprafețe acoperite cu zăpadă și gheață, îți va oferi o tracțiune mult mai scăzută pe timp de vară.  

Dacă vei continua să folosești cauciucurile de iarnă în această perioadă, atunci trebuie să știi că acest lucru are un impact și asupra consumului de combustibil. Compoziția anvelopelor de iarnă are o rezistență mai mare la rulare la temperaturi ridicate, iar asta te va face să treci mai des pe la benzinării. 

Dar cel mai important, utilizarea unor anvelope care nu au fost gândite pentru sezonul de vară are un comportament asupra comportamentului mașinii în situații de urgență. Mașina ta nu mai are aceeași stabilitate p viraje, nu va mai răspunde la fel de repede la comenzi în momentul în care trebuie să faci o manevră de evitare a unui obstacol de exemplu, iar distanța de frânare crește considerabil, atât pe suprafață uscată, cât și pe suprafață udă. Și în final, dacă nu te-am convins că trebuie să schimbi acum pe anvelope de vară din cauza costurilor mai mari de exploatare, ar trebui să înțelegi că atunci când vine vorba de siguranța ta și a celor dragi nu ar trebui să faci niciun compromis. 

Specialiștii anvelope.ro te pot ajuta să-ți găsești anvelopele potrivite pentru nevoile tale și vor pune întotdeauna siguranța ta pe primul plan. Anvelopele nu sunt doar niște piese de schimb, ci reprezintă singurul tău contact cu asfaltul. Tocmai de aceea anvelopele trebuie alese în funcție de nevoile tale specifice și de mașina pe care o conduci. 

Pentru tine, cel mai important este să înțelegi ce poate face fiecare tip de anvelope și mai ales care sunt limitele sale, să compari performanțele anvelopelor în condițiile de condus pe care le vei experimenta tu. Doar astfel vei putea să faci cea mai bună alegere pentru siguranța ta, iar specialiștii anvelope.ro te vor ajuta pe tot parcursul acestui proces.  

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW