13.9 C
București
luni, 17 mai

Nu-i plângem, dar să se știe: Bogații lumii au pierdut în 2018 sute de miliarde de dolari

Potrivit Bloomberg, patrimoniul primilor 500 de mari bogați ai lumii s-a diminuat în 2018 cu peste 500 miliarde de dolari. Cel mai complicat an a fost mai ales pentru CEO al Facebook, Mark Zuckerberg.

Este ora bilanțului anual și pentru marii bogați ai lumii. Și nu este foarte bun. Potrivit Bloomberg, cele 500 de personalități cele mai bogate ale planetei și-au văzut patrimoniul, la finele anului 2018, diminuat cu peste 500 miliarde de dolari (436 miliarde euro). Mai exact, este vorba de pierderi în valoare de 511 miliarde de dolari, echivalentul Produsului Intern Brut al Belgiei. Să nu-i plângem pe acești bogătași, nu sunt ruinați, ei dețin în continuare un patrimoniu de… 4.700 miliarde de dolari. Pierderile s-au înregistrat în special în al doilea semestru al anului. Situația s-a degradat în luna iulie, după ce combinația între tensiunile comerciale și creșterile dobânzilor a presat serios asupra Burselor. Iar consecințele asupra bogaților au fost considerabile. Patrimoniul lor, după ce în primul semestru crescuse cu 400 miliarde de dolari, s-a diminuat în al doilea semestru cu 900 miliarde de dolari.

Zuckerberg – marele perdant

În clasamentul marilor perdanți, primul loc este ocupat de Mark Zuckerberg. Din cauza repetatelor scandaluri, Facebook a pierdut în 2018 aproape 25% din valoarea sa la Bursă. Iar «micul geniu al tehnicii» a pierdut 23 miliarde de dolari. Zuckerberg nu a fost, însă, unicul păgubit. Și alți miliardari, precum patronul grupului Zara, Amancio Ortega, și-au văzut averea consistent micșorată. Spaniolul a pierdut echivalentul a 10 miliarde de dolari, iar patronul 3G Capital, Jorge Paulo Lemann, a pierdut și el aproape 10 miliarde. Ca să nu mai vorbim de «dramele» din Asia. Patronul chinez al grupului Wanda, Wang Jianlin, a pierdut, singur, ceva peste 11 miliarde de dolari. În mijlocul acestui «prăpăd», au existat și unele excepții, dar foarte rare. Între acestea figurează Jeff Bezos, patronul grupului Amazon, considerat cel mai bogat om al planetei, care a reușit să câștige în 2018 aproape 14 miliarde de dolari.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Orele mele de somn prețioase pierdute din august 2015 până-n prezent echivalentul banilor pierduți la nivel global. Nu mă interesează cine și cum pierde banii, mă interesează să-i pierdeți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW