Numărul contractelor noi de muncă a crescut față de perioada anterioară pandemiei

Numărul contractelor noi de muncă a crescut, potrivit informațiilor cuprinse în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, cu 107.062 față de perioada anterioară declanșării epidemiei de COVID – 19.

De asemenea, numărul de angajatori activi a crescut cu 34.386, față de data de 1 ianuarie 2020, arată un comunicat al Ministerului Muncii.

Măsurile de stimulare a ocupării și de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și de alte ministere din Guvern își arată efectele pozitive în actualele condiții de pandemie, potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

“Îmbucurător este faptul că, numai în primele 3 luni și jumătate ale acestui an, numărul de salariaţi activi a crescut cu 61.274. Efectele pozitive înregistrate în piața muncii ne încurajează să promovăm, cu și mai multă forță, noi măsuri pentru creșterea ocupării, mai ales în acele zone/județe în care numărul locurilor de muncă este încă foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive. Relansarea economiei, prin creșterea numărului de angajatori și, implicit, a numărului locuri de muncă bine plătite ne va asigura mai multe resurse bugetare pe care să le putem redistribui către cei care au cu adevărat nevoie”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW