Nunta altfel: 10 idei deosebite

Fiecare nuntă este unică în felul ei. Nu este vorba doar de invitați, organizare, alegerea restaurantului, a rochiilor și a costumelor, ci și de ideile care stau la baza evenimentului. Există câteva elemente comune la toate nunțile, dar fiecare pereche de miri își dorește să iasă în evidență prin ceva. Perioada în care domnișoarele de onoare se îmbrăcau la fel chiar și în dimineața nunții, sau cea în care petrecerea burlacilor se desfășura în locuri inedite și cât mai departe de ochii cunoscuților nu a trecut, dimpotrivă, toate aceste fleacuri care însoțesc nunta par a fi ajuns la următorul nivel. 

Trecem în revistă, în acest articol, câteva idei pentru nunta ta, cu amendamentul că aceste idei nu reprezintă decât baza de plecare. Mirii sunt cei care stabilesc restul detaliilor, în funcție de invitați, sezon, locul de desfășurare și multe alte aspecte. 

Cum să faci o nuntă altfel?

  • Ideea de a îmbrăca domnișoarele de onoare în același model de rochie și aceeași culoare nu mai este nici pe departe ceva nou. Poți face însă ceva mai mult pentru ca ele să fie cu adevărat nemaipomenit de vesele. Poți să le îmbraci la fel și în dimineața nunții, cu cămăși de noapte personalizate, cu numele lor, sau cu un alt mesaj personalizat care să atragă atenția. De asemenea, poți să le faci cadouri foarte drăguț ambalate: cosmetice, dulciuri, brățări personalizate, huse de telefon, ceva care să le amintească de eveniment, cu un ambalaj drăguț. Nu trebuie să fie ceva neapărat costisitor. Ideea este aceea de amintire.
  • Șervețelele de la masă, fie ele de pânză sau din hârtie, pot fi de asemenea personalizate. Desigur, este o cheltuială în plus, dar se presupune că invitații sunt rudele și prietenii cei mai apropiați și dragi, prin urmare de ce nu?
  • Iar dacă tot este vorba despre obiecte personalizate, de ce nu ar avea și mirii așa ceva, căni inscripționate cu numele lor, sau cu orice alt mesaj fantastic, ceva care să le amintească de propria nuntă, peste ani. Ca să nu mai vorbim că și invitații pot beneficia de pahare personalizate de exemplu, pe care să le poată lua acasă, la finalul petrecerii. 
  • La o nuntă găsești cam de toate, mai puțin un loc unde să ai parte de fructe și eventual o limonadă răcoritoare, asortată cu frunze de mentă proaspătă. Poate n-ar fi rău să te gândești la un asemenea colț colorat și răcoritor, în special dacă nunta are loc vara și mai ales dacă are loc în aer liber. 
  • Prezența copiilor la o petrecere cum este nunta poate fi uneori ușor stânjenitoare, măcar pentru că nu are cine să-i distreze pe copii, iar aceștia pot deveni mofturoși. N-ar fi deloc rău ca, dacă știi că unii invitați vor veni la petrecere cu cei mici, să le angajezi o bonă jucăușă (sau mai multe!) care să stea cu ei și să-i distreze. Un asemenea animator îi va bucura tare mult pe cei mici, iar părinții vor răsufla ușurați știindu-i în siguranță.
  • Poți inaugura un colț pentru făcut poze, cu miri sau fără miri. O nuntă înseamnă nu numai voie bună, dar și multe fotografii, de ce să nu amenajezi un loc special pentru asta, astfel încât oaspeții să se poată fotografia cu mirii sau cu ceilalți invitați? De asemenea, poți inaugura o poartă simbolică la intrare, prin care să treacă toți oaspeții care vin. Acestora li se face o fotografie când pășesc pragul petrecerii, pe care o primesc imediat sau în timpul petrecerii. Este o idee grozavă, poți fi sigur că se vor bucura și vor păstra amintirea.
  • O idee mai emoțională, dar bună, ar fi aceea ca persoane dragi mirilor să spună ceva frumos despre ei, sub forma unui discurs. Poate fi stabilit un astfel de moment, iar discursurile nu trebuie să fie lungi (sunt pregătite dinainte). 
  • O idee grozavă este aceea a borcanelor pentru mărturii. Sunt ambalate frumos, pot purta mesaje personalizate sau nu și pot conține migdale, alune, răsaduri de flori, mesaje speciale, orice e pe placul mirilor și orice poate însenina momentul celui care primește borcanul mărturie de la nuntă.
  • Unii dintre noi își mai amintesc moda oracolelor din timpul liceului. Ideea poate fi împrumutată cu succes și la nuntă, sub forma unui caiet special care să ajungă la invitați, urmând ca aceștia să scrie câteva gânduri frumoase sau hazlii pentru miri. Caietul poate fi ulterior presărat cu fotografii de la nuntă, așadar gândiți-vă dinainte la felul în care organizați acest caiet mărturie peste timp. 
  • Fiindcă nu toți invitații de la o masă se cunosc între ei, de multe ori nu se cunosc, nu este o idee rea să faci un set de broșuri tipărite, câte una pentru fiecare masă (sau câte una pentru fiecare invitat de la masă), cu o scurtă descriere a mesenilor, pentru ca dialogurile să se lege mai repede între ei și să lase loc de prietenii de lungă durată. Se presupune că de asta i-ai și pus la aceeași masă, nu?  

Asemenea idei nu sunt nici pe departe năstrușnice, doar că dau un semnal clar invitaților: mirii doresc ca oaspeții lor să se bucure de cea mai bună petrecere, iar pentru asta au depus eforturi serioase. Orice nuntă este o ocazie nemaipomenită de a te distra în compania celor mai dragi oameni de pe pământ. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW