O mega-afacere pentru Dassault: Franța vinde Egiptului alte 30 avioane de luptă Rafale


Un mega-contract a semnat Parisul cu Cairo. El prevede achiziționarea de către Egipt a 30 avioane de luptă Rafale fabricate de grupul Dassault, plus armamentul adecvat, contra sumei de 3,75 miliarde de euro, fiind acordate și unele facilități de plată. O delegație egipteană a fost așteptată marți la Paris pentru parafarea contractului respectiv. Se știe că Egiptul dispune deja de 24 avioane Rafale, cumpărate în 2015. Ceea ce s-a aflat, de asemenea, este faptul că actualul contract a fost încheiat grație unui împrumut de finanțare franceză pe o perioadă de peste zece ani. Din surse informate se știe că acordul semnat între Paris și Cairo include alte două contracte în valoare de 200 milioane de euro cu grupul specializat în rachete MBDA și cu compania producătoare de echipamente militare Safran Electronics&Defense. Egiptul este la ora actuală al patrulea client al Franței în materie de armament.
Dar, pentru Paris, Cairo este și un aliat important în lupta împotriva terorismului. În plus, Parisul și Cairo au un inamic comun, Turcia, în Mediterana orientală și în Libia.
Ministerul francez al Armatelor, prin dna ministru Florence Parly, a salutat marți contractul privind achiziționarea de către Egipt a celor 30 avioane Rafale, considerând că acesta „întărește parteneriatul strategic cu Parisul”, în condițiile în care cele două țări „sunt angajate ferm în lupta contra terorismului și deschide calea spre stabilitatea în regiune”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW