11.8 C
București
joi, 6 mai

O noua misiune a politistilor romani in statiunea montana, Bansko, din Bulgaria

In această iarnă, poliţiştii români acţionează împreună cu poliţiştii bulgari în staţiunea montană Bansko, din Bulgaria, pentru a oferi posibilitatea turiştilor români să se adreseze direct poliţiştilor din ţara lor.

În perioada 15 decembrie 2018 – 15 martie 2019, 6 poliţişti români, cunoscători ai limbii bulgare, au fost desemnaţi de conducerea Poliţiei Române să desfăşoare activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţiştii bulgari, în staţiunea turistică Bansko, din Bulgaria.

Poliţiştii români vor acţiona, în 3 serii, fiecare de câte 30 de zile, în localitatea Bansko, acordând sprijin colegilor bulgari, atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru a intermedia relaţionarea turiştilor români cu autorităţile bulgare.

Colegii noştri vor participa, alături de poliţiştii bulgari, la activităţi de patrulare şi misiuni de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale care ar putea fi comise de cetăţenii români şi sprijini autorităţile din statul vecin la stabilirea identităţii persoanelor de cetăţenie română.

De asemenea, vor realiza misiuni operative, în colaborare cu structurile de aplicare a legii din Republica Bulgaria şi vor sprijini anchetele în derulare prin schimb de date şi informaţii cu caracter operativ.

Întrucât misiunile anterioare în Bulgaria s-au bucurat de apreciere din partea turiştilor din România, care au avut astfel posibilitatea de a se adresa, direct, poliţiştilor de la ei din ţară, pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau în străinătate, avem încredere că, şi de această dată, misiunea va fi una reuşită.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW