10.8 C
București
luni, 8 martie

Omagiu adus de Joe Biden și poporul american celor 500.000 de cetățeni ai țării victime ale Covid-19

Clopotele Catedralei din Washington au bătut luni de 500 de ori în memoria celor 500.000 de americani uciși de coronavirus. Președintele Joe Biden a anunțat depășirea pragului de 500.000 morți. Luni seara numărul lor ajunsese la 500.264. De la declanșarea pandemiei sunt înregistrate în SUA 28 milioane de contaminați cu Covid-19.

Într-un discurs de un rar dramatism, Joe Biden a anunțat că, de-a lungul anului ce s-a scurs de la declanșarea pandemiei, coronavirusul a provocat tot atâtea victime cât în primul război mondial, al doilea război mondial și în războiul din Vietnam la un loc. Domnia sa a ordonat arborarea drapelului SUA în bernă pe clădirile publice pentru patru zile.

“În acest moment solemn, a spus Biden, reflectăm la cei pierduți și la cei dragi rămaşi în urmă”. „Noi, ca națiune, trebuie să ne amintim de ei, astfel încât să putem începe să ne vindecăm, să ne unim și să acţionăm ca o singură națiune pentru a învinge această pandemie”, “cel mai rău lucru ce a dăunat sănătății națiunii noastre în ultimii 100 ani”.

Președintele Biden a cerut și cu acest prilej americanilor să rămână vigilenți, să păstreze distanța fizică, să poarte masca de protecție și să se vaccineze. După alocuțiune, cele două cupluri ale Executivului american au venit în fața Casei Albe unde s-au recules câteva minute, mai întâi în liniște, iar apoi acompaniați de foarte populara melodie “Amazing Grace”, interpretată de o orchestră a marinei militare.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. LIFE 4.10 ELIA 4.10; THE LI.F.E. LIE-Elijah, F-Face. The face of Elijah. My face. Viata in oameni-24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an. Nu prea imi pasa sa intretin viata in oameni zilnic. Intrebati-va de ce!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW