OMNIASIG susține educația și comunitățile defavorizate pentru al treilea an consecutiv

OMNIASIG Vienna Insurance Group demonstrează din nou responsabilitate față de comunitate și continuă demersurile de ajutorare a copiilor și tinerilor din comunități defavorizate, prin campania „OMNIASIG pentru MAI BINE”, care se desfășoară pentru al treilea an consecutiv.

De data aceasta, compania își îndreaptă atenția către județul Buzău unde, alături de Fundația World Vision România, a fost identificată nevoia de a le oferi tinerilor și copiilor condiții optime de învățare, consultanță vocațională și sprijin în continuarea studiilor.

În cadrul proiectului, OMNIASIG investește în susținerea a 105 elevi din mediul rural, oferind un sprijin material și financiar pe întreg parcursul anului școlar 2021-2022, prin diverse acțiuni de educație, de sustenabilitate și de protecție a mediului. În acest an școlar, compania de asigurări va oferi burse școlare lunare către 25 de elevi, 55 de ghiozdane complet echipate pentru începutul școlii, 25 de locuri în cadrul unei tabere de vară, precum și fonduri pentru reabilitarea unui spațiu de joacă și a unui spațiu verde din localitatea în care tinerii elevi trăiesc și își desfășoară activitățile zilnice.

OMNIASIG continuă astfel, și în 2021, demersul său de a investi într-o educație mai bună pentru generațiile viitoare. Focusul principal în campanie îl reprezintă sprijinirea elevilor înspre a-și continua studiile, contribuind astfel la diminuarea ratei de abandon școlar în rândul tinerilor buzoieni.

Copiii din comunitățile defavorizate din mediul rural pleacă în viață cu un decalaj față de colegii lor de generație de la școlile urbane. Experiența noastră ne arată că, acolo unde am intervenit cu sprijin material – burse școlare și donații de rechizite, materiale școlare, îmbrăcăminte, chiar și alimente – rezultatele la învățătură ale acestor copii au fost mai bune. Alături de OMNIASIG Vienna Insurance Group, ne asigurăm că tot mai mulți copii pot merge la școală, că nu li se ia acest drept doar pentru că nu au bani de navetă sau pentru materiale de studiu și rechizite”, declară Mihaela Nabăr, Director Executiv al Fundației World Vision România.

Responsabilitatea socială este o parte integrantă a strategiei noastre de business, lucru pe care îl demonstrăm cu fiecare ocazie prin acțiunile noastre de CSR și implicarea continuă pe care o avem în comunitate. Iar pentru noi, un aspect foarte important pentru construirea unui viitor mai bun îl reprezintă educația. Prin această nouă ediție a campaniei «OMNIASIG pentru MAI BINE», vrem să venim în sprijinul comunităților din mediul rural, asigurându-le copiilor condiții mai bune de învățare. Tinerii au un drept inalienabil la educație, iar aceasta poate însemna diferența între un viitor decent și unul plin de greutăți. Dorința noastră este să contribuim la facilitarea accesului la educație, în mod egal, pentru toți copiii, ca ei să poată merge la școală și să-și urmeze visurile. Ne bucurăm să colaborăm pentru al treilea an consecutiv cu World Vision România și cu siguranță nu ne vom opri aici”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Edițiile I și II ale campaniei în cifre:

Campania „OMNIASIG pentru MAI BINE” a luat naștere în anul 2019, odată cu renovarea și dotarea cu mobilier a școlii din satul Malu Roșu, comuna Armășești, județul Ialomița, precum și donarea de cărți pentru biblioteca locală a satului. Ulterior, plecând de la nevoia principală a copiilor de a-și continua studiile de acasă, online, în contextul pandemiei, OMNIASIG a donat în 2020 tablete dotate cu internet pentru următorii doi ani către 34 de copii din clasele V – VIII, aparținând aceleiași comunități.

Dorința de a oferi o educație de calitate tinerilor români stă la baza campaniei și se aliniază întocmai cu strategia și valorile de responsabilitate socială ale companiei de asigurări.

Pe viitor, OMNIASIG va continua să investească în demersuri educaționale și parteneriate strategice cu scopul de a oferi generațiilor viitoare oportunități reale de dezvoltare.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW