15.2 C
București
joi, 22 aprilie

OMS consideră „inacceptabilă” lentoarea campaniei de vaccinare în Europa

Organizația Mondială a Sănătății critică lentoarea campaniei de vaccinare în Europa, deși acest spațiu este confruntat de luni de zile cu situația epidemică „cea mai îngrijorătoare”. „Ritmul lent al vaccinării prelungește pandemia”, a avertizat într-un comunicat ramura europeană a OMS, citată de France Presse, subliniind că numărul noilor contaminați cu Covid-19 în Europa a crescut considerabil mai ales în ultimele cinci săptămâni. „Vaccinurile, spun oficialii OMS, sunt cea mai bună cale a noastră de a ieși din pandemie. Nu numai că ele funcționează, dar sunt eficiente pentru limitarea infectărilor. Cu toate acestea, distribuirea acestor vaccinuri este ” inacceptabil de lentă”, a afirmat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge. „Să fie clar, a spus el: noi trebuie să accelerăm procesul de vaccinare, intensificând producția, reducând obstacolele în calea administrării vaccinurilor și utilizând și cea mai mică doză pe care o avem în stoc”.

În momentul actual, situația regională este cea mai îngrijorătoare la care asistăm de câteva luni, a mai spus oficialul OMS. În zona Europa a OMS, care include circa 50 state, inclusiv Rusia și mai multe state din Asia centrală, numărul deceselor a depășit 24.000 în cursul săptămânii trecute și se apropie rapid de pragul de 1 milion, a avertizat Hans Kluge. Numărul săptămânal al contaminaţilor a atins 1,6 milioane, deși ajunsese la sub 1 milion în urmă cu cinci săptămâni.


Foto: By European Centre for Disease Prevention and Control – Flickr.com, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94213513

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Organizatia terorista Stat Islamic, pardon, OMS, condusa de musulmanul Tedros Adenom Goebbels e plina de mofturi, ca cainele de paduchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW