Opoziția cere demisia lui Tudorel Toader: ,,A făcut praf sistemul de justiție’’

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, în ședința de luni a Biroului Executiv al partidului, că formațiunea sa va pregăti până săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să împiedice eliberarea infractorilor din închisori. De asemenea, acesta i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, în mod imperativ să-și dea demisia pentru că ,,a făcut praf sistemul de justiție” din România.

Propunerea liberalilor vine din partea vicepreședintelui partidului, Gigel Știrbu, în contextul incidentelor din ultima vreme apărute ca urmare a legii recursului compensatoriu.

România, raiul infractorilor! Tudorel, ocrotitorul lor!

,,România, raiul infractorilor! Tudorel, ocrotitorul lor! Astăzi (luni – n.r.) în cadrul şedinţei săptămânale a Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal, voi propune colegilor mei să ia în calcul posibilitatea ca la începutul sesiunii parlamentare să depunem o moţiune simplă la adresa ministrului Justiţiei.

„Vedem o întreagă avalanşă de fapte infracţionale comise de infractori care au beneficiat de recursul compensatoriu, de la crime şi violuri până la tâlhării şi alte infracţiuni cu violenţă. De doi ani de zile, principala preocupare a actualului ministru este cum să apere infractorii!”, a scris Gigel Ştirbu, luni, pe Facebook.

Potrivit Ralucăi Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, „crima de la Mediaș arată din nou natura profund infracțională și antinațională a guvernării PSD-ALDE”. Astfel, aceasta consideră că recursul compensatoriu nu face altceva decât să arate incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori.

,,Recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori. În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spațiile improprii, personalul insuficient și igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deținuți, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă.
PNL a venit cu soluții concrete la problemele din sistem și anume, încă din 2017, a susținut alocarea de bani pentru investiții în penitenciare, pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, pentru creșterea normei de hrană, pentru suplimentarea personalului de probațiune, pentru brățările electronice. Se impune de urgență ca deținuții care au comis infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu”, a transmis prim-vicepreşedintele PNL pe Facebook.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW