-2.9 C
București
vineri, 27 noiembrie

Opt sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină second hand

Cumpărarea unei mașini second hand te poate ajuta să economisești o avere față de modelul echivalent nou, dar există și riscuri implicate. Trebuie să ai mare grijă, pentru a te asigura că faci alegerea corectă. Ghidul de mai jos îți oferă tot ajutorul de care ai nevoie pentru a te ajuta să iei cea mai potrivită decizie.

Iată care sunt cele mai importante 8 sfaturi de care trebuie să ții cont:

  1. Alege ceea ce este potrivit pentru tine

Majoritatea oamenilor își recomandă mașina ca fiind este cea mai bună, dar este posibil să nu fie cea mai bună pentru tine. Primul pas pentru a cumpăra o mașină este să decizi care model se potrivește stilului tău de viață. Anumite modele au capacități puternice de conducere în oraș, datorită direcției ușoare și a motoarelor mici economice. Dar dacă parcurgi distanțe mari zilnic sau îți place să călătorești, îți dorești din start performanța mai puternică și caracteristicile vehiculelor de dimensiuni medii sau mari. Nu există mașina perfectă, ci mașina perfectă pentru tine. 

  1. Ce trebuie să eviți? 

Când inspectezi o mașină, aruncă o privire amănunțită la orice detaliu și ia-o pentru un test drive. Sunt de evitat vehiculele slab întreținute sau unul cu accidente grave. Uleiul de motor, lichidul de transmisie și scurgerile de lichid de răcire ar putea indica o întreținere slabă, deoarece poate avea o uzură neuniformă a anvelopelor și un istoric de service slab. Panourile sau vopseaua necorespunzătoare pot indica faptul că o mașină a fost într-un accident major. Este întotdeauna mai sigur să cauți ofertele de pe site-urile specializate, precum Triauto, pentru că ai șanse mult mai mari de a găsi autoturisme într-o stare bună, verificate, care merită investiția. 

  1. Fă-ți temele… minuțios

Nu te grăbi, cercetează. Oamenii spun: „Am cumpărat prima mașină pe care am văzut-o, pentru că nu am avut timp să mă uit în jur”. Dar dacă ai lucrat sute de ore pentru a câștiga banii necesari, ar trebui să îți iei cel puțin câteva zile timp pentru a cumpăra mașina. După ce ai ales un tip de vehicul, evaluează punctele tari și punctele slabe ale diferitelor mărci și modele. Siguranța, fiabilitatea și costurile de întreținere sunt considerente vitale. Testează și verifică mai multe mașini și selectează-le pe cele mai bune.  

  1. Folosește diverse resurse pentru a te informa

Folosește diverse variante și resurse utile pentru compararea diferitelor mărci și modele, astfel încât să afli detalii pe care nici un dealer de mașini nu ți le va spune. Acestea includ recenzii ale celor care folosesc mașini second hand, costuri de funcționare, siguranța pe șosea și alte informații extrem de utile.

  1. Kilometrajul nu spune întreaga poveste 

Kilometrajul îți arată care este distanța parcursă de o mașină, dar asta este doar o parte din poveste. Modul în care a parcurs acei kilometri este important. O mașină cu un kilometraj mai mare care a fost întreținută cu grijă, spălată în fiecare weekend și întreținută în mod regulat ar putea fi o variantă mai bună decât una cu un kilometraj mai redus, dar cu un istoric de service slab sau o îngrijire necorespunzătoare.

  1. Închiriază înainte de a cumpăra

Dacă vrei să cumperi o mașină, poți apela la serviciile de închiriere pe care anumite firme specializate în vânzarea mașinilor le oferă și poți alege modelul de care ești interesat timp de câteva zile, ca test drive extins. Dacă îți place, atunci vei știi că o să iei decizia corectă. Dacă este incomodă, prea zgomotoasă sau pur și simplu nu este pentru tine, continuă să cauți. 

  1. Nu cheltui tot bugetul 

Nu cheltui niciodată întregul buget doar pe prețul de achiziție. Lasă loc pentru diverse alte costuri care apar în urma achiziției unei mașini, precum taxe, înmatricularea vehiculului sau costul asigurării. 

  1. Cu cât cheltuiești mai puțin, cu atât mai mult poți cumpăra probleme 

O mașină ieftină nu este neapărat o mașină proastă, la fel cum achiziția unei mașini scumpe poate fi o greșeală. Dar, cu cât mașina este mai ieftină, cu atât sunt mai mari șansele de avarie și trebuie să cheltuiești bani pentru a o repara. Costul inițial mai mare al unui vehicul mai nou te poate răsplăti, de asemenea, cu costuri de funcționare mai mici decât o mașină mai veche și o protecție mai bună în caz de accident. 

Se poate spune că acum deja știi tot ceea ce este necesar pentru a începe căutările pentru noua ta mașină. Urmând pașii de mai sus, vei putea achiziționa un vehicul de care te vei bucura mulți ani și vei avea cât mai puține neplăceri legate de acesta!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW