1.1 C
București
luni, 30 noiembrie

Orban îi acuză pe Dragnea şi Tăriceanu că vor să ia ,,cu japca banii plătiţi de români pe impozitul pe venit”

În plin scandal privind bugetul pe 2019, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, miercuri, coaliţiei de guvernare să respecte promisiunea din programul de guvernare de alocare a 100% din impozitul pe venit către bugetele locale.

,,Somăm coaliţia de guvernare PSD-ALDE să respecte promisiunea din programul de guvernare de alocare a 100% din impozitul pe venit şi din impozitul pe pensii de peste 2.000 lei către bugetele locale. De asemenea, solicităm imperativ Guvernului Dragnea – Dăncilă să respecte formula de distribuire a sumelor din impozitul pe venit cerută de primarii comunităţilor din România: 60% direct la bugetul localităţilor, 20% la bugetul judeţului şi 20% împărţite pe formula pentru echilibrarea bugetelor locale”, a declarat preşedintele liberalilor, într-un comunicat transmis Agerpres.

,,Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor să ia din nou cu japca banii plătiţi de români”

Potrivit lui Ludovic Orban, Guvernul „îşi bate joc” de români şi de comunităţile locale prin tăierea cu 30% a bugetelor locale din impozitul pe venit pentru acest an şi face un şantaj politic ,,ordinar” cu banii bugetelor locale.

,,Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor să ia din nou cu japca banii plătiţi de români pe impozitul pe venit din munca lor cinstită şi în loc să ajungă la bugetele localităţilor în care trăiesc vor să-i împartă discreţionar pentru propriile feude politice. Nu sunt banii primarilor, ci banii cetăţenilor pentru dezvoltarea comunităţilor lor”, a mai spus Orban.

De asemenea, acesta a afirmat că administraţiile liberale vor avea cel mai mult de suferit din cauza deciziilor abuzive ale guvernării PSD-ALDE.

,,Prin tăierea sumelor cuvenite din impozitul pe venit pentru bugetele locale, guvernarea condusă de Dragnea şi Tăriceanu pedepseşte primarii liberali urmărind să-i facă dependenţi de Guvern încălcând grav autonomia locală. Reducerea alocărilor bugetare pentru administraţiile locale condamnă la subdezvoltare multe oraşe şi comune din ţară, care vor fi nevoite să renunţe la proiecte locale importante de investiţii şi nu vor mai ajunge banii pentru servicii publice locale esenţiale. Prin adoptarea unor astfel de decizii aberante, mai multe proiecte de infrastructură locale vor fi abandonate, siguranţa cetăţenilor pe stradă şi a copiilor în şcoli va fi pusă în pericol, în condiţiile în care infracţionalitatea este în creştere în toată ţara, spitalele gestionate de administraţiile locale nu vor mai avea materialele sanitare necesare, oraşele se vor umple de deşeuri dacă nu vor mai fi bani pentru salubritate, iar calitatea vieţii se va degrada în fiecare zi cât PSD şi ALDE se vor afla la guvernare”, a conchis liderul liberalilor.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW