Parlamentul israelian anunță un vot de încredere, duminică, pentru un guvern fără Netanyahu

Acest vot este, de fapt, ultima etapă înaintea instalării la putere a coaliției ce-i succede guvernului lui Netanyahu. Yariv Levin, președintele Knesetului, a anunțat că duminică, 13 iunie, vor avea loc atât dezbaterea cât și votul de încredere pentru noul guvern, în cadrul unei sesiuni speciale a parlamentului.

Washingtonul sprijină Israelul, indiferent de ce guvern va avea

Guvernul american, care în urmă cu câteva zile l-a avut oaspete pe Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a promis să susțină Israelul indiferent de cine va fi viitorul său prim-ministru, în condițiile în care a fost formată o coaliție având drept scop înlăturarea de la putere a lui Benjamin Netanyahu. Administrația americană actuală nu este deranjată nici de schimbări în componenţa guvernului israelian și, mai mult, a confirmat intenția Washingtonului de a contribui la perfecționarea sistemului anti-proiectile al Israelului în fața rachetelor palestinienilor islamiști, Hamasul, din Fâșia Gaza.
„Noi”, a subliniat Lloyd Austin, ministrul american al Apărării, cu prilejul vizitei lui Gantz în America, „vrem o securitate durabilă pentru israelieni, ca și pentru palestinieni” și a insistat asupra „importanței reducerii tensiunilor în Cisiordania și la Ierusalim”. Și șeful diplomației americane, Antony Blinken, acompaniat de consilierul Casei Albe pentru probleme de securitate națională, Jake Sullivan, a subliniat la întâlnirile cu oficialul israelian necesitatea accelerării operațiunilor de reconstruire a Fâșiei Gaza. Benny Gantz a venit cu o problemă ce preocupă în mod special Israelul: a insistat asupra faptului că orice compromis între Washington și Teheran pentru relansarea acordului internațional privind programul nuclear iranian, denunțat de Donad Trump, va trebui „să atingă cu adevărat obiectivul împiedicării Iranului de a se dota cu arma nucleară”.


- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. E adevarat ca Bejamin asta a fost dat afara fiindca au murit peste 10.000 de contarani de-ai sai in urma injectiilor experimentale anticovrig ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW