1.3 C
București
miercuri, 25 noiembrie

Nu este liniște în piața politică

Zi agitată pentru PSD-iști. După ce au pierdut catastrofal alegerile, iar liderul Liviu Dragnea a fost trimis la pușcărie în dosarul angajărilor fictive, social-democrații au intrat marți seara, în ședință.

Într-o conferință de presă, premierul Viorica Dăncilă a punctat cele mai importante decizii rezultate în urma întâlnirii, cât și câteva planuri de viitor legate de partid și Guvern.

În conducere, Gabriela Firea este noul președinte interimar al Organizației București și vicepreședinte PSD. Funcția de președinte executiv va fi ocupată de Paul Stanescu, iar funcția de secretar general de Rodica Nassar, care îl înlocuiește pe Codrin Ștefănescu, un apropiat de-al lui Liviu Dragnea.

Dăncilă a adăugat că “Trebuie să facem o diferență între alegerile parlamentare și europarlamentare. Trebuie să ne menținem guvernarea și să nu-i dezamăgim pe oamenii care ne-au votat. Am votat de asemenea rămânerea la guvernare.”

Noi miniștri interimari

Propunerile pentru cele 3 portofolii la care sunt ministri interimari sunt Ana Brichall la Justitie, Mînzatu la Fonduri Europene și Natalia Intotero la Românii de pretutindeni.

Vicepremier pentru parteneriate strategice a fost numit Titus Corlațean.

Mesaj de unitate în partid

Viorica Dăncilă a adăugat “Trebuie să ne unim forțele ca să mergem mai departe. Important nu e ce am făcut în trecut, important e să învățăm din greșeli și să mergem mai departe. Din păcate timpul nu ne-a permis să vorbim despre Congres, vom avea de săptămâna viitoare întâlniri. Luni la ora 10 e ședința de Coaliție, apoi BPN Trebuie să vedem dacă trebuie schimbat Statutul PSD nu am discutat acum despre remaniere.”

Vor cădea capete

Dăncilă a promis o analiză pe fiecare minister în parte, inclusiv la MAI și MAE, iar cine a greșit la votul din străînătate va plăti. “Ministrul Meleșcanu a spus că a început o anchetă iar eu am spus că vom lua măsuri radicale.”

În plus, premierul promite o discuție despre votul electronic și votul prin corespondență.

Anca Alexandrescu va fi eliberată din funcție mâine dimineață atât de la Guverv cât și de la partid, iar Darius Vâlcov așteaptă “sentința”.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Domnul (respect varsta… si doar atat) Melescanu este caduc, dar cei care-l tot baga in fata cum sunt ,….tot caduci…. , ori altceva (hoti, pungasi, escroci) ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW